Hlavní obsah

Magera prchá z Temešváru: Peníze jsem dostal naposledy v lednu, neplatili ani za byt

Po třech letech český fotbalový útočník Lukáš Magera opustí na 99 procent klub FC Temešvár. Týmu, který v rumunské lize vybojoval druhé místo, tamní federace neudělila kvůli dluhům licenci a hrozí mu pád až do třetí nejvyšší soutěže. „Asi se to dalo čekat,“ přiznal Magera, s nímž zřejmě skončí i trenér Dušan Uhrin mladší a jeho český parťák Jiří Krejčí.

Foto: Petr Horník, Právo

Lukáš Magera nejspíš Temešvár opustí.

Článek

Máte aktuální zprávy z Rumunska?

Mluvil jsem s manažerem klubu a jistota je, že nám sebrali evropské poháry. Vykopali jsme si předkolo Ligy mistrů, ale hrát ho určitě nebudeme. Teď se řeší, jestli by klub třeba nenechali v první lize, ale prý se to rozhodne až 20. června.

Jsou dluhy Temešváru opravdu tak obrovské?

Já naposledy dostal výplatu v lednu, a to jen 75 procent. Měl jsem ve smlouvě i příspěvek na bydlení, ale za byty nám neplatili dva roky. Klub dluží i dalším zaměstnancům a hlavně klubům za přestupy hráčů. Co vím, tak Baníku Ostrava za mě za ty tři roky, co jsem pryč, pořád nezaplatili. Takže se vůbec nedivím, jak to dopadlo.

Kolik vám dluží?

Vzhledem k tomu, že jsem měl jednu z nejvyšších smluv, nejsou to malé peníze. Zvlášť na české poměry. Kromě platu ještě bonusy za góly, asistence. Lítá mi v tom dost. S agentem to budeme řešit přes arbitráž FIFA. Musí to zaplatit, ale otázka je, kdy.

Co vaše budoucnost?

Končila mi smlouva, a pokud by klub chtěl uplatnit opci, musel by mi garantovat určitou sumu. Vzhledem k tomu, že mi chtěli dát polovinu stávající mzdy, tak odcházím. Měl bych být volným hráčem a pak můžu odejít kamkoliv zadarmo. Jen to musím dostat na papíře. Rád bych měl jasno co nejdřív.

Kam vás to táhne? Preferujete zahraničí?

Vůbec bych se nebránil, kdyby bylo něco z Rumunska. Jenže tady jsou v současné době ekonomicky stabilní jen dva kluby: Steaua a Vaslui. Ostatní mají problémy. S námi vyloučili ze stejného důvodu i Glorii Bistritu a třeba Unirea Urziceni, která byla před dvěma lety nejlepším klubem v Rumunsku a hrála Ligu mistrů, teď spadla. Majitel sebral všechny prachy, prodal hráče a takhle to dopadlo.

A nabídka z Česka?

Určitě bych ji zvažoval, ale dokud nepřijde, nemá cenu to řešit.

Reklama

Související témata: