Hlavní obsah

Holenda a slavný Roberto Carlos zařídili vítězství Machačkaly. Necid se zranil

MOSKVA

Útočník Jan Holenda svým čtvrtým gólem v sezoně zpečetil vítězství Anži Machačkala ve 12. kole ruské fotbalové ligy 2:0 nad Nalčikem. Dagestánský celek se díky výhře posunul na chvíli do čela tabulky, později ho však sesadil na druhé místo CSKA Moskva. Tým Tomáše Necida zvítězil 4:2 v Grozném, český útočník se v zápase zranil.

Foto: David Veis, ČTK

Jan Holendapomohl Machačchale k vítězství

Článek

Nejlepší střelec Anži Holenda zvýšil na konečných 2:0 v 61. minutě po přihrávce bývalého mistra světa Roberta Carlose. Právě slavný brazilský obránce, který byl dlouhá léta oporou Realu Madrid, dal po 20 minutách hry svým typickým způsobem první gól zápasu. Na pravé straně se z trestného kopu tvrdě opřel do míče, který skrumáží hráčů prošel až do sítě.

Po hodině hry pak osmatřicetiletý Roberto Carlos prošel středem hřiště, prostrčil míč na Holendu a bývalý sparťanský útočník nedal brankáři střelou nahoru šanci.

CSKA vede tabulku o skóre před Machačkalou, navíc má zápas k dobru. Necid hrál za hosty od 74. minuty, ale už po osmi minutách hřiště zase opustil, protože se při gólové akci Vagnera Lovea po střetu s brankářem Soslanem Džanajevem zranil.

Ruská fotbalová liga - 12. kolo:
Machačkala - Nalčik 2:0 (jeden gól Holenda), Tomsk - Lokomotiv Moskva 2:2, Dynamo Moskva - Petrohrad 1:1, Groznyj - CSKA Moskva 2:4, Kubaň Krasnodar - Perm 3:2, Nižnij Novgorod - Samara 2:0, Rostov na Donu - FK Krasnodar 1:3, Spartak Moskva - Kazaň 0:0.

Reklama

Související témata: