Hlavní obsah

Hra českého nároďáku není hrozná, říká marod Hübschman po výborné sezóně

Zranění achilovky znemožnilo Tomáši Hübschmanovi (29) odjet s národním týmem na Kirin Cup do Japonska. Do začátku přípravy na novou sezónu mu už zbývá jen pár dní a jistotu, že ji stihne, nemá… "Snad se achilovka před startem přípravy doléčí," doufá fotbalista ukrajinského Šachtaru Doněck.

Foto: Reuters

Fotbalista Šachtaru Doněck Tomáš Hübschman se raduje z gólu do sítě AS Řím.

Článek

Z reprezentace jste se omluvil. Kdy jste se zranil?

To je starší záležitost. Kdyby to bylo uprostřed sezóny, tak bych nehrál, ale v závěru jsme k titulu chtěli přidat i Ukrajinský pohár, tak mě dali lékaři a fyzioterapeuti dohromady. Všichni chtěli, abych hrál. Vydržel jsem to a pohár jsme získali, ale bolelo to.

Jaká je aktuální situace?

Je to den ode dne lepší, ale 14. června znovu začínáme. Snad se achilovka před startem přípravy doléčí.

Užil jste si dovolenou?

Docela ano, už jsem po sezóně potřeboval dobít baterky.

Za svého působení v Šachtaru jste vyhrál Pohár UEFA a pětkrát slavil titul. Kam byste zařadil skončenou sezónu?

Nejen pro mne, ale pro celý klub byla nejlepší za sedm let, co jsem v Doněcku. Získali jsme double a postoupili do vyřazovací fáze Ligy mistrů. Nikdo tu před tím víc nedokázal.

Tomáš Hübschman na srazu fotbalové reprezentacefoto: Právo/Jan Handrejch

Hrajete stabilně, jste dobře hodnocený. Není pro vás Šachtar už malý?

Vůbec ne! Je to velký klub, dobře zabezpečený i organizovaný. Jsem tu maximálně spokojený. Mám smlouvu ještě na dva a půl roku.

Šachtar se netají svými ambicemi. Už máte nějaké nové posily?

Přišel Brazilec Dentinho, další hráči se vracejí z hostování. Šachtar posiluje promyšleně.

S novou sezónou také přijde vyvrcholení bojů o EURO 2012. Co jste říkal prohře Litvy v Lichtenštejnsku?

Určitě nám pomohla, ale my stejně musíme svoje zápasy vyhrávat, abychom si vybojovali postup alespoň do baráže. Nemůžeme spoléhat na to, že to za nás někdo udělá. Nejlepší by bylo vyhrát ve Skotsku i v Litvě a bodovat doma se Španěly.

Hra českého týmu ale není zrovna ideální…

Nemyslím si, že by byla tak hrozná, ale musíme se zlepšit, protože s tím, co hrajeme, se snad dostaneme do baráže, možná i postoupíme na EURO, ale tam už by to rozhodně nestačilo. Mužstvo potřebuje hrát svůj fotbal, mít svoji tvář, s níž bude vítězit. Čeká nás hodně práce.

Sledujete i přípravy Ukrajiny na šampionát?

Samozřejmě. U nás v Doněcku bude na podzim otevřeno i nové letiště. Také v Charkově postavili krásný stadión a co vím, tak v Kyjevě ten Olympijský už jen dolaďují. Nějaké problémy jsou ve Lvově, ale Ukrajina přípravami žije a určitě se všechno včas stihne. Nerad bych tu příští rok v létě byl jen jako divák.

Reklama

Související témata: