Hlavní obsah

Pět anglických fotbalistů prý bralo kokain

Sotva začala ze všeobecného povědomí pomalu vyprchávat aféra se znásilněním, už anglickým fotbalem otřásá další skandál. Bývalý fotbalista Queens Park Rangers a Cardiffu Leon Jeanne prozradil v rozhovoru pro britský deník The Sun, že čtyři současní či bývalí angličtí reprezentanti a další fotbalista z Premier League v minulosti užívali kokain.

Foto: internet

Anglickou ligou nyní otřásá aféra s braním kokainu

Článek

Kariéra nyní dvaadvacetiletého Jeannea, jemuž v minulosti kvůli jeho talentu přezdívali "Černý George Best", skončila právě kvůli závislosti na drogách. On tvrdí, že za to mohly svody jiných fotbalistů, kteří jej ke kokainu přivedli.

Především to byl jeden z hráčů, který hrál i za národní tým. Dále Jeanne uvedl, že inkriminované fotbalisty viděl užívat kokain v nočních klubech ve West Endu.

Waddle: I mě byl kokain nabízen

Podezření na braní kokainu v anglické lize potvrdila i někdejší hvězda anglické reprezentace Chris Waddle: "Tahle informace mne nepřekvapuje. Mě osobně byl několikrát nabízen kokain a extáze, ale vždy jsem odmítl."

The Sun z právních důvodů konkrétní jména fotbalistů jmenovaných Jeannem nezveřejnila, poskytla je však národní antidopingové agentuře UK Sports. Ta se obrátila na anglickou Fotbalovou asociaci (FA), která obvinění hodlá vyšetřit.

Minulý týden dva pozitivní testy

"Chceme zdůraznit, že zatím jde jen o obvinění vznesené jedním člověkem v novinách. Žádný ze současných anglických fotbalistů neměl pozitivní test na takzvané rekreační nebo povzbuzující drogy," prohlásil mluvčí FA Adrian Bevington.

Minulý týden agentura UK Sport oznámila, že zaznamenala dva pozitivní testy fotbalistů na kokain a extázi. V pěti anglických ligách se od 30. června do 1. září podrobilo testům 272 hráčů.

Skandály pokračují

Historie anglického fotbalu si po dnešku může udělat další záznam do černé knihy své nejvyšší fotbalové soutěže. A pokud  by opravdu existovala kniha hříchů anglické kopané, už by měla pěkně objemnou vazbu.

Vždyť to není tak dávno, co bylo několik fotbalistů Premier league obviněno ze znásilnění dívky v hotelu. Vyšetřování tohoto případu stále pokračuje. Ze dvou sexuálních napadení je rovněž vyšetřován hráč Leedsu Jody Morris.

Reklama

Související témata: