Hlavní obsah

Slavný Gullit v Grozném dotrénoval už po čtyřech měsících

Bývalý nejlepší fotbalista světa Nizozemec Ruud Gullit vydržel v roli trenéra Těreku Groznyj jen čtyři měsíce. Vedení klubu ho odvolalo z funkce po dnešní porážce 0:1 v Permu. Gullit koučoval čečenský klub pouze ve třinácti zápasech ruské ligy.

Foto: Musa Sadulayev, ČTK/AP

Ruud Gullit na počátku své kariéry v Grozném.

Článek

"Bohužel, jako trenér se neosvědčil. Výsledky týmu pod jeho vedením v této sezoně nestály za nic," uvedl šéf klubu a čečenský vůdce Ramzan Kadyrov.

Údajně mu došla trpělivost i s bujarým životním stylem Gullita, kterého rozptylovaly neustále večírky v barech a diskotékách. Proto mu dal před zápasem v Permu ultimátum - vítězství nebo vyhazov. "Musíme přiznat, že Ruud Gullit nesplnil očekávání, která jsme do něj vkládali," citovala agentura Reuters prohlášení klubu.

"Doufali jsme, že bude sledovat hráče a pracovat s týmem. Ale naše naděje přišly vniveč, nezbývá nám než se vzdát Gullitových služeb," prohlásil Kadyrov, jenž v únoru vítal v Grozném osmačtyřicetiletého kouče s velkou pompou.

Bývalý kouč Chelsea či Newcastlu se upsal Těreku do léta příštího roku a měl za úkol dovést klub do evropských pohárů. Ve 13 zápasech však vybojoval s týmem jen tři vítězství.

Reklama

Související témata: