Hlavní obsah

V Atlétiku chtěl dohrát kariéru. Ale nabídka Galatasaray se nedala odmítnout, říká Ujfaluši

ISTANBUL/PRAHA

Český fotbalový obránce Tomáš Ujfaluši podepsal dvouletou smlouvu s roční opcí s tureckým velkoklubem Galatasaray Istanbul a stal se novým spoluhráčem Milana Baroše. Po třech letech opouští Atlétiko Madrid, s nímž vyhrál Evropskou ligu i evropský Superpohár. Olomoucký odchovanec a bývalý kapitán české reprezentace tak přestoupil ve svojí kariéře počtvrté.

Foto: Sport.cz

Tomáš Ujfaluši během lékařské prohlídky v Istanbulu.

Článek

„V Atlétiku jsem byl spokojený, za tři roky jsem vyhrál dva evropské poháry a hrál finále Španělského. Už jsem to bral, že tam dohraji kariéru, ale nabídka z Galatasaraye se nedala odmítnout. Především mě chtěl nový trenér Fatih Terim. Hodně jsem to zvažoval, ale když vezmu, že odcházejí z Atlétika borci jako gólman De Gea, útočníci Forlán s Agüerem, a možná i další hráči, pak jsem si řekl, že v Galatasaray mám větší šanci zahrát si v pohárové Evropě a získat titul, který mi ještě chybí,“ řekl pro Sport.cz a Právo Tomáš Ujfaluši.

Tomáš Ujfaluši coby čerstvá posila Galatasaraye Istanbulfoto: Galatasaray Istanbul

„Lékařské testy trvaly čtyři hodiny a proklepli mě úplně, včetně zubaře, očaře, ušaře, kardiologa, samozřejmě o kloubech nemluvě. V úterý si vyberu bydlení. Chtěl bych ho někde blízko Milana Baroše. S tím jsem si zatím psal jen sms, teprve se chystám mu volat. Mužstvo má sraz příští pondělí, ale dostal jsem tři dny volna navíc, abych si mohl vyřídit potřebné formality v Madridu,“ dodal s tím, že s trenérem a lidmi v klubu mluví anglicky, německy, italsky i španělsky, ale turečtinu se chce naučit.

Manažer Lacina: Nebylo to lehké

Velmi spokojený je s přestupem i hráčův manažer Dalibor Lacina. „Nebylo to jednoduché, protože Tomáš měl v Atlétiku vysoký kredit a klubové vedení se hodně dlouho rozmýšlelo, zda ho uvolnit. Souhlas dalo až dnes, i když jednání se vedla už delší čas. Ujfaluši, který dělal kapitána v Hamburku, Fiorentině a zástupce v Atlétiku, je ve fotbalové Evropě vnímán jako fotbalista s vysokým výkonnostním standardem a stoprocentním profesionálním přístupem. I proto přišla zajímavá nabídka, která by ho měla posunout výš,“ řekl pro Sport.cz Lacina.

Lékařská prohlídka v Istanbulu proklepla Tomáše Ujfalušiho víc než důkladně...foto: Galatasaray Istanbul

V Galatasaray se vyměnilo klubové vedení, přišel zkušený trenér Terim, který chce slavný klub vrátit na nejvyšší příčky nejen v turecké lize, ale i do pohárové Evropy. Vždyť právě Terim s Galatasaray vyhrál i Pohár UEFA. „Galatasaray hodně posiluje. Jednají ještě o Diego Forlánovi a Antoniu Reyesovi z Atlétika, ale i dalších posilách. S návratem mezi nejlepší to myslí hodně vážně,“ dodal Lacina.

Rozhovor s Tomášem Ujfalušim přinese zítřejší deník Právo

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články