Hlavní obsah

Ujfaluši: Ještě nemám žádný titul a s Galatasaray by se mohl povést

Počtvrté mění olomoucký odchovanec Tomáš Ujfaluši (33) fotbalový dres. Po německém Hamburku, italské Fiorentině a třech letech ve španělském Atlétiku Madrid, s nímž vyhrál Evropskou ligu i evropský Superpohár, se obránce v pondělí upsal na dva roky s opcí Galatasarayi Istanbul. V tureckém klubu hraje i jeho bývalý parťák z české reprezentace Milan Baroš.

Foto: Sport.cz

Tomáš Ujfaluši coby čerstvá posila Galatasaraye Istanbul

Článek

Vyměnil jste španělskou ligu za tureckou. Není to krok zpátky?

V žádném případě! Galatasaray je nejslavnější turecký klub, který vyhrál i Pohár UEFA.

Ale La Liga má vyšší kredit než turecká. Hrály roli v přestupu i peníze?

Nabídka, jakou jsem dostal, se neodmítá. Ale nešlo jen o peníze. Atlético prodalo gólmana De Geu, do Galatasaraye odcházejí útočník Forlán a záložník Reyes, pryč jde i střelec Agüero. Navíc přes Real a Barcelonu není šance na titul. Ještě žádný nemám a s Galatasarayem je možný. Hodně jsem to zvažoval a rozhodl se po třech letech pro změnu.

Už jste mluvil s koučem Fatihem Terimem?

Dlouze. Bylo to příjemné, právě on o mne hodně stál, což je pro hráče vždy důležité. Buduje nový tým, který chce vrátit na špičku turecké ligy a do Evropy.

Konzultoval jste přestup i s Milanem Barošem?

Psali jsme si sms, teprve mu zavolám. V začátcích mi jistě pomůže, i když jsem adaptabilní.

Prý jsou v Turecku hodně náročné lékařské testy…

To ano, trvaly čtyři hodiny a proklepli mě důkladně, hlavně klouby, ale také oči, uši, nos, srdce a zuby. Mám razítko, že jsem úplně zdravý.

Jak to budete mít v Istanbulu s bydlením a jakou řečí se domlouváte?

Bydlení si jdu vybrat v úterý. V klubu jsem zatím využil angličtinu, němčinu, italštinu i španělštinu. Chci se ale naučit základy turečtiny. Opravdu se moc těším, hodně lidí mi Istanbul doporučovalo i jako hezké město. Ani bouřlivého prostředí se neobávám, španělští fanoušci se také dovedli rozparádit.

Reklama

Související témata: