Hlavní obsah

Fotbalista Kováč přestupuje do Basileje, zahraje si Ligu mistrů

PRAHA

Bývalý fotbalový reprezentant Radoslav Kováč přestoupil z West Hamu do Basileje. Se švýcarským klubem, který má jistý start v základní skupině Ligy mistrů, podepsal dvouletou smlouvu s roční opcí.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Radoslav Kováč na srazu české fotbalové reprezentace před kvalifikačním utkáním se Slovenskem.

Článek

"Prostředí v Basileji na mě udělalo velký dojem, vše bylo perfektně připravené. Odpoledne jsem absolvoval zdravotní testy a pak hned podpis smlouvy. Těším se hlavně na Ligu mistrů, to je pro mě velká výzva. V pondělí se připojím k týmu na soustředění v Německu," řekl Kováč.

Jednatřicetiletý český zadák strávil v Anglii dva a půl roku, předtím patřil mezi opory moskevského Spartaku. Po sestupu West Hamu do druhé ligy projevil zájem londýnský klub opustit a z několika nabídek si nakonec vybral Basilej.

"Jednání byla delší a složitější, než je obvyklé, protože anglický klub nechtěl Radka pustit za nízké odstupné. Ale Basilej ho opravdu hodně chtěla, takže nakonec došlo k dohodě. Bude hrát Ligu mistrů a švýcarský fotbal už se dostává do evropské špičky, což dokazují i výsledky jednadvacítky na šampionátu," uvedl v tiskové zprávě Pavel Zíka, šéf společnosti Sport Invest Group, která Kováče zastupuje.

Kováč se v pondělí zapojí do přípravy švýcarského týmu, který letos získal čtrnáctý ligový titul v historii. Trenérem Basileje je bývalý záložník Bayernu Mnichov Thorsten Fink.

Reklama

Související témata: