Hlavní obsah

Kladrubský už je ve Slovanu, dohodl se na tříleté smlouvě

BRATISLAVA

Fotbalista Jiří Kladrubský přestoupil ze Sparty Praha do Slovanu Bratislava. S vedením slovenského mistra se pětadvacetiletý defenzivní univerzál dohodl podle klubového webu na tříleté smlouvě. Dnes už Kladrubský absolvoval první trénink pod vedením kouče Karla Jarolíma, jenž v uplynulé sezoně získal se Slovanem double.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jiří Kladrubský

Článek

"Belasé" čeká nyní 2. předkolo Ligy mistrů s kazašským Tobolem Kostanaj a v klubu doufají, že Kladrubský přispěje svými zkušenostmi, které nasbíral během čtyřletého působení na Letné. Podle slovenských médií za něj Sparta inkasuje přes deset milionů korun.

Už v úterý by si mohl dvojnásobný český reprezentant odbýt premiéru v dresu bratislavského celku v přípravném utkání proti Slasku Vratislav, nejspíš ale nastoupí až v sobotu v duelu s maďarským týmem Lombard Pápa Termál.

Kladrubský, jenž může nastupovat v obraně i v záloze, přišel do Sparty z Českých Budějovic v roce 2007 po vydařeném představení na ME jednadvacítek. Záhy se stal oporou týmu a prosadil se i do reprezentace. V květnu 2009 si však poranil koleno a po dlouhé pauze se už do sestavy Sparty dostával často jen jako náhradník. Celkem má na kontě 113 ligových startů a sedm vstřelených gólů.

Ve Slovanu se setká s českými obránci Radkem Dosoudilem a Tomášem Hrdličkou, do týmu nedávno přišel na hostování z Brna Marek Střeštík.

Reklama

Související témata: