Hlavní obsah

Zraněného Necida čeká svatba: K oltáři bych klidně vyrazil i s berlemi

V polovině června si útočník CSKA Moskva Tomáš Necid přetrhl při utkání ruské ligy s Grozným přední zkřížený vaz v pravém koleni. Těžké zranění na nějaký čas zhatí jeho fotbalové plány, ale i tak má český reprezentant napilno. V pátek se ožení s přítelkyní Klárou, pak ho budou ve Španělsku operovat.

Foto: Nikolas Giakoumidis, ČTK/AP

Útočník moskevského CSKA Tomáš Necid se na trávník ještě několik měsíců nedostane.

Článek

V Barceloně už jste v minulých dnech pobýval. Proč vás tam poslali?

Je to běžná praxe. Jde o to, aby noha byla připravená na operaci. Absolvujete nejrůznější cvičení, každý den jsem chodil na prohlídku. Všechno se dělá proto, aby po operaci probíhala rychleji rekonvalescence.

Barcelonu vám zařídilo vedení CSKA Moskva?

Ano. Okamžitě poté, co jsem se zranil. Hlavně kvůli tomu, že je tam prý na tahle zranění nejlepší doktor na světě. Léčil i hvězdy Barcelony Xaviho, Iniestu nebo útočníka Chelsea Torrese.

Jak se o vaše zdraví zajímá klub?

S trenérem mluvím často, do Barcelony mi volali i spoluhráči. Všichni byli smutní z toho, co se mi stalo. Ale je to fotbal a takové zranění může potkat kohokoliv.

Kdy se podrobíte operaci?

Mělo by to být příští týden. Tři dny bych měl být v nemocnici a další měsíc rehabilitovat na té klinice, kde jsem byl.

Už tušíte, kdy byste se mohl vrátit na trávník?

Přesně to neumím odhadnout. Dělám všechno pro to, abych byl zpátky co nejdřív. Nechci nic uspěchat, ale počítám s tím, že budu zpátky na hřišti ještě letos.

Mluvil jste s trenérem Bílkem, jemuž na klíčové duely o postup na EURO vypadnete z kádru?

Volal mi hned druhý den po zranění, mluvil jsem i s manažerem reprezentace Vladimírem Šmicrem. Říkali, že mi drží palce, ať se dám do pořádku.

V pátek se z vás stane ženáč. Nebudete muset na obřad s berlemi?

Když jsem odjížděl do Barcelony, berle jsem měl, jenže teď už po těch cvičeních můžu chodit i bez nich. Ale i kdybych musel k oltáři s berlemi, tak by mi to nevadilo. Ani přítelkyni. Oba víme, že zdraví je nejdůležitější.

Reklama

Související témata: