Hlavní obsah

Nejen Ujfaluši, také Drogba má namířeno do Turecka za Barošem

LONDÝN

Nový trenér, nový kádr... S příchodem portugalského kouče André Villase-Boase se v londýnské Chelsea čekají přes léto změny. Jednou z podstatných má být odchod fotbalového kanonýra Didiera Drogby. Ještě nedávno plánoval útočník návrat do Marseille. Podle posledních zpráv britských médií se však rýsuje přestup do Galatasaraye Istanbul, kde působí Milan Baroš a nově také Tomáš Ujfaluši.

Foto: ČTK/AP

Triumfální jízda Chelsea ulicemi Londýna na oslavu loňského double - vpředu zleva Drogba, Čech, Lampard a Terry.

Článek

Český tandem by měl u Bosporu dostat zvučnou posilu. Zatímco čerstvý novic Tomáš Ujfaluši se na ni může těšit, mazák Milan Baroš se na její příchod může dívat s obavami. Didier Drogba by pro střelce národního týmu byl velkou konkurencí. A podle britského deníku The Mirror je téměř jisté, že kanonýr z Pobřeží slonoviny zvolí před návratem do Marseille raději právě Galatasaray Istanbul.

Není tajemstvím, že turecký velkoklub usiluje o zkušeného 33letého útočníka již dlouhou dobu a současná situace v Chelsea mu velmi nahrává. Kromě Olympique Marseille, který se rovněž snaží výrazně posílit mužstvo, se o Drogbu zajímalo i několik klubů z Premier League. Vedení „The Blues“ ovšem prohlásilo, že dosavadní opora týmu neodejde nikam ke konkurenci.

Má se Milan Baroš obávat vážného konkurenta...?foto: Reuters/Osman Orsal

André Villas-Boas, nový trenér Cheslea, poskytl první rozhovor pro klubové stránky, konkrétní změny v kádru v něm ovšem nekomentuje. „Nechci tady všechno měnit. Jde mnohem více o hráče, motivaci a stanovení si nových ambicí do budoucna, než o příchod jednoho muže, který má vše změnit,“ říká Villas-Boas diplomaticky.

Tomáš Ujfaluši coby čerstvá posila Galatasaraye Istanbulfoto: Galatasaray Istanbul

Podle posledních informací je Drogba k přestupu do Turecka velmi blízko. Na jihu Francie by svou bývalou hvězdu přivítali velmi rádi, ale politika Marseille bude zřejmě raději volit příchod několika nových hráčů místo jednoho drahého Drogby.

Galatasaray již přichystal pro kapitána „slonů“ zajímavou nabídku - dlouhodobou smlouvu s ročním platem 5 miliónů liber.

Reklama

Související témata: