Hlavní obsah

Dva polské prvoligové kluby mají zájem o českého útočníka Mageru

VARŠAVA

Varšavské prvoligové fotbalové kluby Legia a Polonia mají zájem o českého útočníka Lukáše Mageru. Čtyřnásobný reprezentant nedávno odešel z rumunského Temešváru a nyní je volným hráčem.

Foto: Petr Horník, Právo

Lukáš Magera

Článek

Větší šance získat osmadvacetiletého Mageru má prý Legia Varšava. Podle legia.net, webu fanoušků varšavského klubu, dnes fotbalistu čekají zdravotní testy.

To, že by Mageru chtěla získat i Polonia Varšava, potvrdil internetovému vydání deníku Przeglad Sportowy jeho agent Ondrej Chovanec. "Jednání stále pokračuje," řekl.

Podle polských médií je obrovskou výhodou Magery to, že jeho příští klub za něj nebude muset platit. Temešvár, odkud český hráč odešel, má dlouhodobě finanční problémy a nezískal profesionální licenci. Magera klubu pomohl k druhému místu v rumunské lize.

Magera má na svém kontě 110 startů a 21 gólů v české lize za Baník Ostrava. Půl roku hrál i druhou ligu za Kladno. Temešvár pro něj byl prvním zahraničním angažmá.

Pokud by se dohodl s Legií, byl by druhým Čechem hrajícím za tento klub. Letos v zimě do Varšavy z Olomouce přišel útočník fotbalové reprezentace Michal Hubník. Není vyloučené, že tým Legie Varšava posílí také slovenský brankář Dušan Kuciak.

Legia Varšava v minulé sezoně v polské fotbalové lize obsadila třetí místo a vyhrála národní pohár, Polonia skončila na sedmém místě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články