Hlavní obsah

VIDEO: Smolař Wilfried dal konečně parádní gól, ale pak se zase zranil

BAD GÖDDING

Smůla provází bývalého útočníka fotbalové Sparty Bony Wilfrieda během nizozemského angažmá. V zimě odešel z Letné do Arnhemu za sto miliónů korun, jenže jeho rozlet brzdila zranění. Přesto stačil dát tři góly a střelecky se poprvé prosadil i v reprezentaci Pobřeží slonoviny v kvalifikaci Afrického poháru národů proti Beninu. Přípravu na novou sezónu zahájil parádním gólem do sítě německého Augsburgu, po hodině se však zranil a musel hřiště opustit.

Foto: Sport.cz

Bony Wilfried (druhý zleva) oslavuje se spoluhráči z Arnhemu gól v síti Augsburgu.

Článek

Pod vedením nového trenéra Johna van den Broma, který přišel v létě z Haagu, se Arnhem chystá na novou sezónu v bavorském lázeňském městečku Bad Göddingu.  Na úvod přípravy se měl původně utkat s londýnskou Chelsea, s níž ho pojí těsné vazby, neboť funguje jako její holandská farma

Stadión pro jedenáct tisíc diváků byl vyprodaný, nový trenér Chelsea Portugalec Villas-Boas však zápas odřekl, neboť se mu nezdálo, že by jeho svěřenci měli absolvovat exhibiční střetnutí pouhých pět dnů poté, co zahájili trénink. Hrát se proto bude v jiném termínu.

Tým Vitesse tudíž odjel na soustředění do Německa, kde si zahrál přípravu s bundesligovým Augsburgem. Exsparťan Wilfried se v samém závěru prvního poločasu blýskl parádním technickým lobem, jímž rozhodl o výhře svého mužstva. Po čtvrthodině druhé půle se ovšem zranil a musel být vystřídán.

Podle klubových stránek Arnhemu by však nemělo jít o nic vážného a Wilfried by se měl do přípravy zase zapojit. Trenér Van den Brom už totiž naznačil, že s ním počítá do základní sestavy.

Reklama

Související témata: