Hlavní obsah

VIDEO: Rezek pobláznil Kypr, šílející fanoušci už skandují jeho jméno

Jan KrůtaPrávo

Jen slova chvály a nadšení teď uslyšíte z úst Jana Rezka. Explzeňský fotbalista si užívá kyperské angažmá v klubu Anorthosis Famagusta z Larnaky, kam v červnu přestoupil. Navíc si během jednoho soutěžního zápasu získal horkokrevné fanoušky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Rezek.

Článek

Ve čtvrtek večer hrál jeho tým 2. předkolo Evropské ligy s gruzínským celkem FC Gagra a doma vyhrál 3:0. Autorem dvou gólů byl Rezek, pro něhož to byla soutěžní premiéra. „Líp to snad ani dopadnout nemohlo, fakt úvod jako ve snu,“ popsal český reprezentant.

„Na zápas přišlo asi osm tisíc lidí a vytvořili skvělou atmosféru. Když na konci vyvolávali moje jméno, byla to nádhera,“ prozradil po utkání, které řídili čeští sudí v čele s hlavním Matějkem.

„Já se to dozvěděl až odpoledne v den zápasu od vedoucího mužstva. Povídal mi: pískají nás Češi a ten rozhodčí mi říkal, že prý tě dobře zná... Tak na to mrknu a on Matějek. Musím hlavně říct, že to kluci zapískali výborně. Fakt bez jediné chyby. Klobouk dolů,“ uvedl na stránkách svého agenta Ondreje Chovance.

Potkali se s Kozáčikem

Angažmá v klubu si užívá. I proto, že se tam shledal se slovenským gólmanem Matúšem Kozáčikem. Oba se znají ze společného působení ve Spartě. „Bylo to ještě za trenéra Bílka. To, že je tady, je to nejlepší, co mě mohlo potkat. A nakonec i Matyho. Hned pookřál,“ prozradil s úsměvem Rezek.

Fanoušci ho okamžitě poznávali i v baru, kam ve čtvrtek večer na chvíli s Kozáčikem zašli. Mohli si to dovolit, hráči měli včera volno. „Lidi byli jak u vytržení, to jsem nezažil,“ popsal, když relaxoval na pláži.

„Jeli jsme se podívat do letoviska Protaras. Žije tady Slovák Kožlej, který kdysi hrával za Spartu, tak se potkáme,“ řekl včera odpoledne Rezek, jenž už si v novém působišti pronajal domek s bazénem a příští týden se bude stěhovat. „Přiletí i partnerka s naším pejskem, tak už tady budeme kompletní,“ dodal.

Reklama

Související témata: