Hlavní obsah

Hapal je zklamaný, že ho Žilina odvolala po prvním utkání sezóny

BRATISLAVA

Český fotbalový trenér Pavel Hapal po odvolání z lavičky Žiliny zažívá velké zklamání. Těžko se smiřuje hlavně s tím, že ho vedení slovenského klubu odvolalo hned po prvním utkání v nové sezóně po nezdaru v předkole Ligy mistrů. Víc by chápal, kdyby musel skončit už na jaře, které se Žilině nepovedlo a obsadila až třetí místo ve slovenské lize. Náhlý odchod ho mrzí i proto, že v létě odmítl lukrativní nabídku, protože chtěl pokračovat ve své práci v Žilině. Svého rozhodnutí prý ani zpětně nelituje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavel Hapal, ještě v roli kouče Žiliny.

Článek

"Kdybych skončil v průběhu jara, které nám nevyšlo, či po sezóně, bral bych to jako reálnou odezvu toho, jakých výsledků jsme dosahovali. Ale teď, po první porážce, je to zklamání," přiznal Hapal v rozhovoru pro slovenský deník Šport. "Je to součást fotbalu. Trenéři často končí před koncem smlouvy. Takže to neberu jako nefér. Jen mě zaskočilo to načasování," dodal jednačtyřicetiletý kouč, který u týmu skončil po prohře 0:3 v Reykjavíku v prvním utkání 2. předkola Evropské ligy.

Jeho odchod ze Žiliny, s níž před rokem získal slovenský titul a kterou dovedl do Ligy mistrů, provázelo hodně emocí a došlo i na slzy. "Myslím, že chlap se nemusí stydět za slzy prolité ve vypjatých situacích. Bylo to nabité emocemi a lehko nebylo nikomu. Ani (sportovnímu manažerovi) Karolu Belaníkovi, který mi to oznamoval, ani mně, ani hráčům, kterým jsem to pak řekl," popsal Hapal, který se po odchodu z klubu na týden uzavřel sám do sebe a nezvedal telefony. "Nechtěl jsem v tom rozpoložení, v jakém jsem byl, říci do médií něco, co by se dalo vysvětlit jinak, než jak bych chtěl. Proto jsem chvíli vůbec nekomunikoval s médii, ani s nikým jiným."

Neočekává, že by v nejbližších týdnech dostal nějakou nabídku, neboť soutěže právě začínají a kluby nebudou chtít do realizačních týmů zasahovat. V létě prý jednu velmi zajímavou nabídku odmítl. "Byla tam jedna velmi konkrétní a velmi dobrá nabídka. V Žilině o ní věděli od první chvíle. Není teď důležité říkat, o jaký klub šlo. Nebyl jsem pod tlakem ani z jedné strany a rozhodl jsem se sám. Chtěl jsem dál pracovat v Žilině, proto jsem zájemci řekl ne," prozradil Hapal. "I když jsem teď bez práce, tak toho rozhodnutí nelituji," dodal bývalý kouč Mladé Boleslavi, Ostravy, Zlína a Opavy.

Nyní bude chtít využít volný čas a věnovat se hlavně rodině. "Nuda mi nehrozí. Jako každý trenér mám dluhy vůči rodině a teď bude čas část toho dluhu smazat. Ale fotbalu se vyhýbat nebudu a určitě budu navštěvovat zápasy v české i slovenské lize," dodal.

Reklama

Související témata: