Hlavní obsah

Turecká fotbalová liga začne kvůli korupci až v září

Turecký fotbalový svaz odložil kvůli rozsáhlému korupčnímu skandálu, v jehož rámci bylo zatčeno už třicet lidí včetně předsedy mistrovského Fenerbahce, začátek ligy o měsíc až na 9. září. Soutěž měla původně odstartovat 5. srpna.

Článek

Ústřední postavou korupční kauzy je prezident Fenerbahce Aziz Yildirim, který čelí obvinění ze zmanipulování 19 zápasů. Vedle něj byl také zadržen Sadri Sener, předseda vicemistra Trabzonsporu, kam přestoupil obránce Ondřej Čelůstka z pražské Slavie. Ve vazbě skončili i kouč Tomáše Sivoka z Besiktase Tayfur Havtucu a zástupce ředitele klubu Serdar Adali.

Jedním z vyšetřovaných utkání je podle médií finále Tureckého poháru, v němž Besiktas porazil Büyüksehir 4:3 v penaltovém rozstřelu. Vedení Besiktase se po zadržení Havtucua a Adaliho rozhodlo vrátit trofej svazu, dokud nebudou oba muži očištěni od podezření z korupce.

Vedle Sivoka s Čelůstkou v Turecku působí také Milan Baroš s Tomášem Ujfalušim v Galatasarayi, Jan Rajnoch s Jaroslavem Černým v Ankaragücü, Martin Klein v Konyasporu a Tomáš Rada s Jakubem Navrátilem a Milanem Černým v Sivassporu.

Reklama

Související témata: