Hlavní obsah

Baroš mě za ruku vodit nemusí, říká po začátcích v Galatasarayi Ujfaluši

Obránce Tomáš Ujfaluši se připravuje na novou sezónu v barvách Galatasaray Istanbul. Jeho parťákem je i bývalý reprezentační kolega Milan Baroš. „Ale za ruku mě nikam vodit nemusí, jsem dost zkušený a samostatný. Se zabydlením se v novém týmu jsem nikdy neměl problém. Ale za krajana jsem samozřejmě rád, navíc s Milanem jsme kamarádi,“ přiznal zkušený zadák.

Foto: Sport.cz

Tomáš Ujfaluši coby čerstvá posila Galatasaray Istanbul

Článek

To vám Milan Baroš opravdu v ničem nepomáhá?

Ale ano, samozřejmě že mi poradí, když potřebuju. Ale já jsem prošel Německem, Itálii, Španělskem, nejsem žádný zajíc, který by se o sebe neuměl postarat. Navíc v Istanbulu jsem byl zatím jen tři dny, takže ani nebyl čas někam společně zajít. To teprve přijde. Zatím jsem stihl jediné: vybrat si v Istanbulu hezký byteček.

Kde se momentálně s klubem připravujete?

Na soustředění v Německu, kde hrajeme i přípravné zápasy.

Na jakém místě v obraně nastupujete?

Dvě utkání jsem odehrál na stoperu, ale byl jsem i na pravém kraji obrany. Trenér Fatih Terim mě chtěl a ví, že jsem použitelný na obou postech. Mně osobně to střídání míst vyhovuje.

Jak v mužstvu konverzujete se spoluhráči?

S některými anglicky, s jinými italsky nebo německy, ale využiju i španělštinu. Turecky se začnu učit, až budeme v Istanbulu, chtěl bych zvládnout alespoň základy.

Galatasaray je ambiciózní klub, kterému ale nevyšla poslední sezóna. Cítíte nějaké napětí před tou nadcházející?

Napětí bych neřekl, spíš to je obrovské odhodlání a chuť vrátit se tam, kam klub patří, tedy na špičku turecké ligy a do evropských pohárů. Cíl není o nic menší než titul a účast v Lize mistrů.

Odpovídá tomu hráčský kádr?

Myslím si, že je velmi kvalitní. Vždyť jen teď v létě se mnou přišli například gólman uruguayské reprezentace Muslera nebo defenzívní brazilský záložník Melo. Další hráči by se ještě měli objevit.

To bude pořádná bitva o místa v základní sestavě...

Toho jsem se nikdy nebál. Všude, kde jsem hrál, byla silná konkurence. Zápasů v sezóně je hodně a trenér potřebuje kvalitní alternativy na všechny posty. Na to jsem si už zvykl a beru to jako výzvu.

Prý jste odešel z Atlétika hlavně kvůli penězům. Máte si údajně vydělat osmdesát miliónů korun za rok...

O penězích se bavit nechci, ale podmínky, které mi Galatasaray nabídl, jsou skutečně lepší než v Atlétiku. Hlavním důvodem ale opravdu nebyly peníze.

Co vás tedy přimělo k přestupu?

S Atlétikem jsem vyhrál Evropskou ligu i evropský Superpohár. Dospěl jsem k názoru, že to bylo maximum, co šlo získat. Navíc mužstvo se hodně změnilo. Odešel gólman de Gea, záložník Reyes, zaječí úmysly mají útočníci Agüero a Forlán. Změnil se i trenér a nějaký čas potrvá, než se dá mužstvo dohromady. Přes Real a Barcelonu se ale stejně těžko dostane k titulu. V Turecku mám mnohem větší šanci, že bych ten svůj první konečně mohl získat. V přestupu jsem viděl hlavně perspektivu a novou výzvu.

Reklama

Související témata: