Hlavní obsah

Šimák stále nehraje, trenér Rangnick zuří

LEVERKUSEN

Nadále v pracovní neschopnosti zůstává fotbalista Jan Šimák, který podle vyjádření lékařů trpí únavovým syndromem. Čtyřiadvacetiletý záložník Hannoveru koncem září na několik dnů zmizel, teď je v péči sportovního psychologa. Jeho trenér Ralf Rangnick však s takovým řešením nesouhlasí a hlavně se mu nelíbí, že Šimák pobírá stále stejné peníze.

Foto: Václav Jirsa

Jan Šimák

Článek

Dnes Šimáka potvrdil znovu coby práceneschopného Karl- Heinrich Dittmar, klubový lékař Leverkusenu, který před sezónou půjčil českého fotbalistu do Hannoveru na hostování. V Leverkusenu má smlouvu až do června 2007. Oba kluby se dohodly na postupu, že Šimák bude pod dohledem lékařů, protože se prý momentálně "necítí nervově ani tělesně schopen, aby odolával tlaku profesionálního fotbalu".

Sám hráč svůj útěk z Hannoveru ničím nevysvětlil; na veřejnost se dostala zpráva, že má deprese, chce s fotbalem skončit a zřídit si v Čechách restauraci. Rangnick v rozhovoru pro televizi DSF ostře kritizoval postup v celém zapeklitého případu.

Rangnick: Nehraješ, neber peníze

"Přál bych si jiné řešení. Teď je v pracovní neschopnosti, dostává peníze. Já osobně bych mu jasně řekl, že bude dostávat náhradu mzdy jen v případě, že bude pravidelně spolupracovat, aby byl co nejdříve zase zdravý," naznačil, co se mu hlavně nelíbí, "a taky na věcech, které má ve smlouvě," upozornil kouč.

Sportovní psycholog Hans-Dieter Hermann Šimákovu léčbu konzultuje s lékařem Leverkusenu Dittmarem a podle něj dělá fotbalista pokroky. V podzimní části bundesligy se však určitě do hry nevrátí.

Rangnicka tento postup netěší. "Hráč musí buď nastoupit do služby, nebo ziniciovat jiný krok. Ale aby dostával peníze v plném rozsahu a sám si rozhodoval kde, kdy a co bude v léčbě dělat, to neexistuje nikde na světě," prohlásil trenér. Připomněl, že jediné, co chtěl Šimák před šesti týdny udělat, bylo, že s fotbalem jednoduše skončí. "Proto bych mu tehdy všechny platby pozastavil," dodal.

Reklama

Související témata: