Hlavní obsah

VIDEO: Bony zase řádil, dvěma góly skolil Utrecht. Pomáhat mu bude i Kalas

ARNHEM

Silný a nebezpečný, přesně jak ho známe z české ligy. Fotbalový útočník z Pobřeží slonoviny o víkendu v nizozemské lize znovu udeřil. Bony Wilfried se v duelu svého Vitesse Arnhem proti Utrechtu (2:1) postaral o oba góly. První dal na začátku zápasu z penalty, ke druhému se jako nezadržitelný tank prodral v předposlední minutě a rozhodl. Za tři kola tak má na kontě tři trefy.

Foto: vitesse.nl

Bonymu Wilfriedovi se zatím v dresu Arnhemu daří

Článek

Krásné třetí místo patří po třech kolech nizozemské ligy fotbalistům Vitesse Arnhem. Poděkovat mohou především Bonymu Wilfriedovi. Bývalý útočník Sparty rozhodl sobotní duel s Utrechtem stylem sobě vlastním. Dal oba góly a především ten z 89. minuty měl cenu zlata, protože byl vítězný.

Domácí měli již v 6. minutě výhodu sporné penalty a Bony ji s jistotou proměnil. Mulenga z Utrechtu sice ve 26. minutě vyrovnal, hlavní postavou utkání však byl i nadále útočník z Pobřeží slonoviny. Minutu před přestávkou zazdil Wilfried velkou šanci, ve druhém poločase pak hlavou trefil břevno.

Tabulka střelců nizozemské ligy po 3. kole:
4 - Janko (Twente), 3 - Wilfried (Arnhem), Sulejmani (Ajax), Altidore (Alkmaar), Bacuna, Matavz (oba Groningen), Mulenga (Utrecht), Mertens (Eindhoven).

Hostující Nilsson dostal v 87. minutě červenou a již za dvě minuty Arnhem přesilovku využil. Wilfried se důrazně probil za dlouhým centrem a střelou zblízka se pasoval na hlavního hrdinu zápasu.

Po třech odehraných kolech má Bony na kontě tři góly a za vedoucím Jankem z Twente zaostává v tabulce střelců jen o jednu branku.

Tomáš Kalas už v dresu Vitesse Arnhemfoto: vitesse.nl

Wilfriedovi teď bude nahrávat i mladý český stoper

Arnhem stál také o bývalého Wilfriedova parťáka Václava Kadlece, Sparta však nabídku na mladého reprezentanta odmítla. Přesto se Bony českého spoluhráče dočkal. Jak už bylo dříve avizováno, do Vitesse přichází na roční hostování z Chelsea osmnáctiletý stoper Tomáš Kalas. Bývalý obránce Olomouce se nedávno výraznou měrou podílel na zisku stříbrných medailí na evropském šampionátu do 19 let v Rumunsku.

„Je to pro Tomáše další posun v kariéře. Původně se plánovalo, že zůstane v rezervě Chelsea ještě rok, ale udělal velký výkonnostní skok a Chelsea chce, aby pravidelně hrál nejvyšší soutěž. Arnhem má s Chelsea nadstandardní vztahy a mladí hráči z Chelsea často chodí do tohoto klubu na hostování. Je to velká šance udělat důležitý krok v kariéře,“ informoval Sport.cz hráčův agent Viktor Kolář, šéf společnosti Sport Invest Group, který mladíka do Nizozemska v pondělí doprovázel.

Kalas dostal dres s číslem 2 a Arnhem ho v pondělí po obědě představil jako svou novou posilu.

Reklama

Související témata: