Hlavní obsah

VIDEO: Běloruský brankář si řekl o titul Břídil roku, dostal gól ze soupeřovy půlky

ŽODINO

Byl členem týmu, který české jedenadvacítce v červnu ukradl olympijský sen. Na rozdíl od Dovalilova týmu si mladí Bělorusové v Londýně zahrají. Brankář Artěm Gomelko však asi žádnou velkou hvězdou olympijského turnaje nebude. Gólman Torpeda Žodino se teď pořádně ztrapnil v domácí soutěži. Podcenil propagační nákop ze soupeřovy půlky a břídilsky si srazil míč do sítě.

Běloruský brankář Artěm Golemko

Článek

Kdyby si tento legrační šot pouštěli fotbalisté Plzně, moc velkou úctu by k běloruské lize, jíž kraluje jejich první soupeř v Lize mistrů BATE Borisov, asi nechovali. Takovou scénku by nezrežíroval ani jejich vyhlášený šprýmař Pavel Horváth...

Běžela 66. minuta utkání, v němž Torpedo Žodino hostilo Dněpr Mogilev. Hostující Anton Matvějenko vyslal z vlastní poloviny zoufalou propagační střelu, která vůbec nemířila mezi tyče. Brankář Artěm Gomelko však zasáhl do dění zápasu jako absolutní břídil. Vyklusal si vedle své branky, frajersky chtěl míč lapit jednou rukou – a plácl si ho k překvapení všech do sítě. Spoluhráči mu samozřejmě nepoděkovali, kvůli této hrubce si hosté odvezli bod za remízu 1:1.

Gomelko má za sebou i angažmá v Lokomotivu Moskva. Před dvěma lety i letos byl účastníkem mistrovství Evropy do 21 let, ani jednou však nenastoupil. Nechytal tedy ani v Aalborgu proti české reprezentaci v dodatkovém utkání o postup na olympiádu, které Bělorusové vyhráli 1:0.

Reklama

Související témata: