Hlavní obsah

Bílý balet v podání Sevilly

MADRID

Real Madrid v neděli propásl svou šanci dotáhnout se do čela španělské fotbalové ligy. Na první pohled dobře promazaný fotbalový stroj poháněný fotbalovými hvězdami zvučných jmen, se nečekaně zasekl na hřišti Sevilly, kde Real utržil výprask 4:1. Pro Real je to po 11 kolech druhá prohra v sezóně a v lize mu patří třetí příčka.

Článek

V čele tabulky španělské ligy je prozatím s odstupem dvou bodů La Coruňa, tolik na ni ztrácí druhá Valencia a třetí Real Madrid. Ten v neděli prožil zápas jak ze špatného snu. Nejdříve si už v šesté minutě srazil míč do vlastní sítě Helguera, a o minutu později zvýšil náskok domácích Uruguyaec Dario Silva. Po patnácti minutách hry už Real prohrával 3:0, když chyby brankáře Casillase při vyběhnutí využil Daniel Alves.

Bílý balet v podání Sevilly

Jenže ani to ještě nebylo dílo zkázy dokonáno. Do konce poločasu se ještě trefil Javi Casquero po chytré přihrávce Reyese. Bílý balet se tentokrát nekonal... Nebo vlastně konal, ale v podání domácích hráčů, kteří trefně nastoupili v bílých dresech, zatímco Real hrál v černých barvách dobře symbolizující jejich nedělní výkon.

Na hráče madridského velkoklubu zkrátka padla deka, a ačkoliv se pak snažili sebevíc, stáhnout čtyřgólové manko bylo nad jejich síly. A to i přesto, že Ronaldo přesnou křížnou střelou snížil už sedm minut po přestávce. Šance Raúla, Beckhama a poté znovu Ronalda už zůstaly nevyužity.

Rozsypaná hra obrany

Znovu se ukázalo, že jestli něco "dokonalému" Realu chybí, tak jsou to kvalitní obránci, zvláště pokud hlavní opory defenzívy nemohou do hry zasáhnout. V Seville totiž chyběli suspendovaný Michel Salgado a zraněný Roberto Carlos, místo kterých trenér postavil Francisco Pavóna a Raúla Brava a do středu vedle zkušeného Helguery nasadil mladíčka Rubéna.

Nově srovnaná obrana ale hned od začátku působila zmateně a totálně vyhořela.Rubén si všehovšudy zahrál jen 26 minut, po třetím gólu Sevilly místo něj trenér Carlos Queiroz poslal na hřiště Solariho. Pavón, který odehrál svůj 100. zápas ve španělské lize, zase z velké části mohl za čtvrtou branku, kdy zbytečně ztratil míč.

Owen do Realu? Leda by hrál v obraně...

V Realu mají nyní o důvod víc zapřemýšlet o tom, zda je pro klub přínosnější získat kvalitního obránce nebo stále více diskutovaného Michaela Owena. Po výprasku v Seville by snad mělo být jasné, zda posílit defenzívu, nebo získat do týmu dalšího kanonýra, pro kterého by se vedle Raúla a Ronalda hledal prostor jen těžko. Příchod Beckhama, kdy se Realu zcela přeplnila kapacita záložníků, by měl být dostatečným varováním.

Reklama

Související témata: