Hlavní obsah

Nizozemský fanoušek půjde za napadení brankáře do vězení

AMSTERODAM

Fotbalový fanoušek, který v utkání Nizozemského poháru vnikl na hřiště a chystal se napadnout brankáře Alkmaaru, půjde na čtyři měsíce do vězení. Devatenáctiletý Wesley van der W. navíc dostal ještě dvouměsíční podmínku a dvouletý zákaz vstupu na zápasy Alkmaaru, Ajaxu Amsterodam a nizozemské reprezentace, při nichž se musí vždy hlásit na policejní stanici.

Foto: ČTK/AP

Bouřliví fanoušci Ajaxu

Článek

Incident se odehrál v 36. minutě zápasu, který se hrál před osmi dny. Brankář Alkmaaru Esteban Alvarado chuligánův útok odrazil a ležícího mladíka následně zneškodnil několika kopanci. Za to byl kostarický gólman vyloučen, na což trenér Alkmaaru zareagoval odvoláním svého mužstva ze hřiště. Svaz následně rozhodl o zrušení Alvaradovy červené karty a sehrání opakovaného zápasu 19. ledna bez diváků.

Podle ředitele amsterodamského klubu Jeroena Slopa neměl výtržník na stadionu vůbec být, protože si odpykává roční trest za konflikt s bezpečnostní službou. Na tribunu se dostal díky vstupence, kterou mu koupil kamarád. Státní zástupce ho chtěl poslat do vězení na deset měsíců, soud však dnes vynesl nižší trest.

Reklama

Související témata: