Hlavní obsah

Mazuchův přestup do Dněpropetrovsku bude zpečetěn v pátek

V pátek v poledne bude podle všeho zkompletován přestup českého fotbalisty Ondřeje Mazucha z Anderlechtu Brusel do ukrajinského Dněpropetrovsku, kde se stane spoluhráčem brankáře Jana Laštůvky. Dvaadvacetiletý obránce ve čtvrtek v novém působišti prošel zdravotní prohlídkou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ondřej Mazuch na tréninku národního týmu

Článek

"Testy absolvoval s výbornými výsledky, v pátek se bude dolaďovat hráčův kontrakt a mělo by dojít současně k definitivnímu uzavření transferu mezi kluby," uvedl Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která Mazucha zastupuje.

V zákulisí se spekuluje o tom, že Dněpropetrovsk za Mazucha zaplatí přes tři milióny eur (přes 76 miliónů korun), tedy třikrát větší, než za kterou přestupoval před necelými třemi lety do Anderlechtu z Fiorentiny. Belgický klub tehdy do stopera investoval 1,2 miliónu eur (asi 31 miliónů korun).

Mazuch strávil v Anderlechtu dva a půl roku. V prvních dvou sezónách se zařadil k oporám a v roce 2010 přispěl i k zisku titulu. Loni v létě se ale po mistrovství Evropy jedenadvacítek podrobil operaci třísel a na podzim v Anderlechtu neodehrál ani minutu.

V Dněpropetrovsku před Mazuchem působil také bývalý spoluhráč z Brna Mario Holek, který v zimě přestoupil do Sparty. Na Ukrajině hrají také Tomáš Hübschman (Šachtar Doněck), Jiří Jeslínek (Kryvbas Krivoj Roh), Luboš Kalouda a Jan Králík (oba Oleksandrija).

Reklama

Související témata: