Hlavní obsah

Mazuch je hráčem Dněpropetrovsku, podepsal smlouvu na 3,5 roku

Fotbalista Ondřej Mazuch definitivně završil svůj přestup z Anderlechtu Brusel do Dněpropetrovsku. Dvaadvacetiletý obránce dnes podepsal se čtvrtým týmem ukrajinské ligy smlouvu na tři a půl roku. ČTK to řekl Viktor Kolář z agentury Sport Invest International, která Mazucha zastupuje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Obránce Ondřej Mazuch

Článek

"Už minulý týden ve čtvrtek Ondřej absolvoval bez problémů zdravotní testy a přestup byl v podstatě hotovou záležitostí, ale administrativně byl dotažen kompletně dnes. Ondra se už stačil připojit k týmu, Dněpr začal s přípravou na jaro," uvedl Kolář.

V zákulisí se spekuluje o tom, že Mazuch stál Dněpropetrovsk přes tři miliony eur (asi 76 milionů korun). Přitom Anderlecht za bývalého brněnského zadáka zaplatil Fiorentině asi třetinovou částku, když Mazucha v létě 2009 získal na hostování a po sezoně jej pak zlákal i na přestup.

Dvaadvacetiletý stoper získal s Anderlechtem v roce 2010 titul, od loňského června a mistrovství Evropy jednadvacítek ale neodehrál jediný soutěžní zápas, protože se zotavoval z operace třísel.

Mazuch se v Dněpropetrovsku potká s reprezentačním brankářem Janem Laštůvkou. V aktuálně čtvrtém týmu ukrajinské ligy čtyři roky hrál také Mazuchův bývalý spoluhráč z Brna Mario Holek, který v zimě přestoupil do Sparty.

Na Ukrajině působí také Tomáš Hübschman (Šachtar Doněck), Jiří Jeslínek (Kryvbas Krivoj Roh), Luboš Kalouda a Jan Králík (oba Oleksandrija).

Reklama