Hlavní obsah

Rezek je v sedmém nebi. Už zase hraje a Plzeňáky má na Kypru za rohem

Jan KrůtaPrávo

Od začátku sezóny válí útočník Jan Rezek v kyperském klubu Anorthosis Famagusta. V jeho sestavě skoro dva měsíce chyběl kvůli trestu za vyloučení a následnému zranění, ale teď už zase nastupuje a věří, že s týmem vybojuje titul. Navíc mu udělal velkou radost příjezd bývalých spoluhráčů z Plzně, kteří jsou na soustředění kilometr od Rezkova domu...

Foto: Sport.cz

Jan Rezek po pauze už zase válí v dresu Famagusty.

Článek

Jaké bylo shledání s kamarády?

Těšil jsem se na ně hodně. Věděl jsem už delší dobu, že budou kousek ode mě, takže jsem se za klukama byl několikrát podívat. Vyrazil jsem i k nim do hotelu na kafe, nejradši bych tam seděl pořád… Jsou pořád stejný, ani mi nepřišlo, že jsem přes půl roku pryč. A taky jsem viděl jejich zápas. Vyšlo mi to, že jsem měl volno. No a oni zase vyrazili v sobotu na náš zápas do Limassolu. Je to asi šedesát kilometrů, vezl je tam autobus. Bylo jich asi patnáct a měl jsem dobré fanoušky…

Na koho jste se těšil nejvíc?

Asi na Horvyho (Horvátha). Ale s ním jsem se jednou viděl už na srazu nároďáku, protože za mnou na chvíli přijel do Hotelu Praha. Těšil jsem se i na ostatní včetně trenéra.

Co jste si s Pavlem Vrbou říkali?

On povídal, že se těší, až mě v létě bude mít zpátky... A já mu říkal, že to už v Plzni dávno nebude, když jde k tomu slovenskému nároďáku (smích). Hned jsem se ho vyptával, kdy to vezme, že je toho plný internet… Spíš jsme se tomu oba jen zasmáli.

Na Kypru jste na ročním hostování s opcí. Jak to vypadá s vaší budoucností?

Nějaká jednání už proběhla. Prezident říkal, že mě chtějí koupit, že se mnou napevno počítají. Já bych taky rád zůstal. Myslím, že se mi celkem daří. Škoda jen, že jsem měl tu dlouhou pauzu.

Jak jste ji snášel?

Byl jsem vyloučený v zápase začátkem prosince, napařili mi flastr na čtyři utkání. Zasáhla do toho ještě dvoutýdenní pauza kolem Vánoc, a když už jsem mohl konečně hrát, natáhl jsem si sval. Takže se to protáhlo o další dva týdny. Už jsem se nemohl dočkat, až budu hrát. Poprvé jsem nastoupil v minulém týdnu v poháru, dal jsem gól a postoupili jsme. Bohužel jsme na to nenavázali v lize. Prohráli jsme 0:1 s týmem ze spodku tabulky, který bychom měli porážet. Prostě náš klasický zápas. Neproměnili jsme šance a oni nás potrestali z jednoho brejku. Navíc jsme hráli půl hodiny o deseti.

Proč jste nenastoupil v základu?

Když jsem nemohl hrát, kluci vyhráli šest zápasů v řadě. Trenér se mnou teď mluvil a říkal, že jsem pro něj důležitý hráč, ale že by bylo nefér vůči ostatním dát mě tam hned od začátku. Tak jsem střídal v 60. minutě.

Ale pořád jste ve hře o titul…

To jo, jsme tam čtyři týmy trochu odskočené. Omonia a APOEL z Nikósie, AEL Limassol a my jediní z Larnaky. Až se odehraje 26 kol, soutěž se rozdělí. První čtyři hrají ve skupině o titul každý s každým. Ale započítávají se do toho všechny body ze základní části, tak je důležité co nejmíň ztrácet.

Je cílem vašeho klubu titul?

Chceme se o něj rvát. Ze začátku sezóny to moc nevypadalo, ale pak jsme se zvedli a lidi jsou teď hodně namlsaní.

Reklama

Související témata: