Hlavní obsah

VIDEO: Gólman chtěl pomoct rozehrávce, místo toho namazal soupeři

Nepovedený zápas mají za sebou fotbalisté PSV Eindhoven. Svěřenci kouče Ruttena prohráli ve 22. kole nizozemské nejvyšší soutěže na půdě Groningenu 0:3 a pod poslední gól se podepsal nešťastným zákrokem gólman PSV Andreas Isaksson.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Brankář PSV Eindhoven Isaksson se marně natahuje po střele Martina Zemana.

Článek

Chyba gólmana Eindhovenu Isakssona

Vše načal prohraným soubojem ve středu hřiště Funso Oja, kterému sebral balón Teixera. Balón si k jeho smůle ukopl a toho se zmocnil vyběhnutý Isaksson. Rozehrávka se mu však hrubě nepovedla, místo přihrávky jednomu z vracejících se hráčů poslal balón do volného prostoru, kam se přihnal Suk, který se z dálky nemýlil. Pro Suka to byla druhá branka zápasu.

Zákrok Isakssona připomněl branku, kterou inkasoval reprezentační brankář Petr Čech v loňském roce během přátelského zápasu na horké chorvatské půdě. Čech tehdy taktéž vyběhl, jednomu ze soupeřů udělal kličku a přihrál Polákovi, který míč ztratil a Iličevič z dálky upravil na konečných 4:2.

Fotbalisté PSV Eindhoven i přes porážku nadále drží první příčku tabulky. Ovšem jen o skóre před druhým Alkmaarem. Špička nizozemské ligy je však vyrovnaná, šestý Ajax ztrácí na Eindhoven pět bodů.

Reklama

Související témata: