Hlavní obsah

Prezident Fenerbahce prosí fanoušky o peníze na Özilův plat

Istanbul/Praha

Bývalý německý reprezentant Mesut Özil přestupuje do Fenerbahce Istanbul. Vedení tureckého klubu přitom zvolilo velmi netradiční formu financování své nové fotbalové akvizice. Özilův roční plat by měl v novém působišti činit přibližně 15 milionů eur (téměř 400 milionů korun) a částečně ho mají zaplatit fanoušci. Prezident Ali Koc je vyzval, aby tak učinili prostřednictvím SMS kampaně.

Foto: @Fenerbahce_EN, Twitter

Německý fotbalista Mesut Özil úspěšně prošel lékařskou prohlídkou ve Fenerbahce Istanbul.

Článek

Dvaatřicetiletý německý záložník a mistr světa z roku 2014 by měl novou smlouvu podepsat v průběhu pondělí. Turecký klub přitom hvězdnou posilu z Arsenalu přivedl navzdory astronomickému dluhu, který se podle britských médií pohybuje kolem 460 milionů liber (přibližně 13,5 miliardy korun).

Prezident Fenerbahce Koc se proto obrátil na fanoušky, aby s financováním platu hvězdné posily pomohli. „Máme prosbu na naše fanoušky. Pokračujte, prosím, ve vaší pomoci, jsme závislí na vaší finanční podpoře," vzkázal jim.

"V den podpisu vás požádám o nový rekord. Možná se sejde 500 000 až milion SMS. Taková podpora by pro nás byla velmi dobrá," odhaduje prezident Koc kolik zpráv by mohlo dorazit, přičemž cena SMS bude údajně stát v přepočtu asi 60 korun.

Özil by si měl v Istanbulu přijít na přibližně 15 milionů eur ročně. Bývalý německý reprezentant přitom už tři čtvrtě roku nehrál.

Naposledy nastoupil loni v březnu. Pro novou sezonu ho trenér Gunners Mikael Arteta nezapsal na týmovou soupisku pro Premier League ani Evropskou ligu.

Reklama

Související témata: