Hlavní obsah

Rosický: Je to strašně těžká sezóna

Viktor NosekPrávo

Fotbalista Dortmundu Tomáš Rosický měl včera vše, jen ne dobrou náladu. Výprask 0:4 ve francouzském Sochaux německý tým šokoval. V součtu s remízou 2:2 na Vestfálském stadiónu Borussia skončila ve 2. kole Poháru UEFA! Po krachu v předkole Ligy mistrů tak zaznamenala další propadák.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Tomáš Rosický

Článek

"Od páté minuty jsme hráli bez vyloučeného Gambina a to hovoří za vše," utrousil naštvaně Rosický. Mladíček Gambino, nedávno hrající ještě za rezervu, který o víkendu dal dva góly v bundeslize Leverkusenu, byl tentokrát hlavním viníkem debaklu. V šestnáctce za trenýrky stáhl soupeře, šel ven a domácí navíc ještě proměnili penaltu...

"V tu chvíli byly k postupu potřeba dvě branky. První půli jsme ještě udrželi hru vyrovnanou, jenže jsme neměli ani jedinou šanci. A pak se strašně projevilo, že mají o chlapa víc. Nemohli jsme," říkal Rosický ke kanonádě, jež se strhla ve druhé půlce. Od 67. do 89. minuty dalo Sochaux tři góly.

Na los ME nemá myšlenky

Trenér Sammer se prý až do včerejšího odpoledne k výkonu vůbec nevyjádřil. "Nic nám neřekl. Máme letos strašně těžkou sezónu. Ta spousta zranění nás hrozně poznamenala," tvrdil Rosický. Sám se však cítil docela dobře.

Po herní přestávce způsobené zánětem slepého střeva a problémy se zády nastoupil podruhé a byl celkem spokojen. "Ušlo to," pravil sklesle. Do řeči mu ale moc nebylo. Že by se třeba s Kollerem bavili o nedělní losu mistrovství Evropy, případně si vsadili na soupeře, to ani nápad. "Máme teď trochu jiné starosti..."

Reklama

Související témata: