Hlavní obsah

Došek na testech v Anglii válí

PRAHA

Velmi dobrý dojem zatím dělá na druholigový anglický klub West Ham United brněnský fotbalový útočník Libor Došek, který je tam tento týden na testech. Za osmý celek druhé nejvyšší soutěže, který v minulé sezóně sestoupil z Premier League, nastoupil v úterý v přípravném utkání s třetiligovým Colchesterem.

Foto: ČTK/Otto Ballon Mierny

Libor Došek (v červeném) ještě v dresu Brna

Článek

"Vyhráli 2:1 a Libor byl nejlepším na hřišti. Na první gól přihrál a druhý dal sám po krásné individuální akci," řekl hráčův agent Ondřej Chovanec, který Doška v Anglii doprovází. V zápase kromě 25letého českého útočníka nastoupili hráči rezervy a širšího kádru.

Podle Chovance je vše teprve ve stadiu testování a konkrétní debaty na úrovni klubů ještě neproběhly. "Ale West Ham sleduje Libora již delší dobu, mají dobré reference od trenéra brankářů Luďka Mikloška, který jezdí do Čech pravidelně.

Vše může ztroskotat na penězích

A vyptávali se i obránce Tomáše Řepky, který by dalšího krajana v týmu jen přivítal," prozradil manažer. Doškovi nahrává do karet, že po prvním lednu 2004 přestanou být Češi v Anglii na 99 % bráni jako cizinci, tudíž by odpadly starosti s pracovním povolením.

"Mělo by to tak být," uvedl Chovanec. Pokud bude zájem trvat, došlo by k dalším jednáním. Kamenem úrazu budou zřejmě finance, neboť West Ham musel po sestupu zredukovat rozpočet a Brno chce podle informací Práva za hráče asi 40 miliónů korun.

Reklama

Související témata: