Hlavní obsah

Pokuty v Marseille ještě nepadají, říká Vachoušek

MARSEILLE

Zklamání vládne ve fotbalovém klubu Olympique Marseille. Ve šlágru 17. kola francouzské ligy doma prohrál před šedesáti tisíci diváky s vedoucím Monakem 1:2 a propadl se na páté místo tabulky. Na trávníku strávil většinu času jen jeden český hráč: reprezentant Štěpán Vachoušek v dresu domácích.

Foto: Slavia Praha

Štěpán Vachoušek ještě ve francouzské lize nedal gól.

Článek

Jeho spoluhráč Rudolf Skácel nebyl k utkání ani nominován a hostující Jaroslav Plašil šel na trávník díky taktickému střídání v poslední minutě.

"Vedení teď tu špatnou situaci řeší. Prohráli jsme tři poslední domácí utkání, navíc s týmy ze špičky - Lyonem, Paris St. Germain a teď s Monakem. Pokuty? Ne, na to tady nejsou, ale situace fakt není růžová. Snad uspějeme v Bělehradě," poznamenal Vachoušek

Čekání na gól pokračuje

A jak viděl zápas dvou účastníků Ligy mistrů? "V první půli jsme byli jasně lepší! Měli jsme hromadu šancí, Monako bylo pod velikým tlakem, jenže mi dali jen jediný gól v pětačtyřicáté minutě. Dobře to vypadalo ještě patnáct minut po přestávce... Kdybychom jim dali druhý, v životě by se z toho nemohli vyhrabat, bylo by po zápase. Jenže my všechno zazdili, náš útok přestal existovat a inkasovali jsme dva góly během minuty," kroutil hlavou.

"V závěru jsme sice zase začali tlačit, ale velké příležitosti zůstaly opět nevyužity. Největší měl asi Drogba. Ten zápas jsme prostě měli vyhrát," dodal zarmouceně.

K absenci Skácela poznamenal: "Ruda se nevešel do šestnáctičlenné nominace na zápas. Strašně mu škodí, že nemůže hrát Ligu mistrů, teď dostal šanci kluk, který bude hrát v týdnu v Bělehradě, kde se budeme prát o Pohár UEFA. Proč ale nebyl Ruda ani na lavičce, to vážně nechápu. Žádné problémy nemá."

Dál už komentoval jen svůj výkon, za který nebyl francouzskými novináři příliš chválen. "Já jsem dostal už ve dvanácté minutě žlutou kartu za faul. Dát gól se mi tady stále nedaří. Je to asi opravdu zakletý. Přitom v posledních třech utkáních jsem se opět dostával do dobrých šancí. Je to zkrátka o jedné brance a už si z toho ani nedělám hlavu. Dříve mi to vadilo, ale teď už jsem se tím faktem smířil... Čekám a ono to přijde."

Reklama

Související témata: