Hlavní obsah

Ujfaluši: Vybral jsem si operaci

HAMBURK

Obránce české fotbalové reprezentace Tomáš Ujfaluši v úterý ulehne na operační stůl! Při nešťastném a nezaviněném ataku spoluhráče z Hamburku Reinhardta v nedělním utkání se Stuttgartem si zle pochroumal vnitřní vazy v levém koleni. A byť si je přímo nepřetrhal, rozhodl se podstoupit chirurgický zákrok.

Foto: ČTK

"Když už zranění, tak teď. Kdyby se to stalo třeba před Eurem...," raději nedomýšlí Tomáš Ujfaluši (ve světlém dresu).

Článek

"Měl jsem dvě varianty. Zkusit to léčit v klidu s protézou, ale to existuje riziko, že by i po šesti týdnech zůstalo koleno nestabilní a nakonec bych musel stejně na operaci. Tak půjdu pod kudlu raději hned a za šest až osm týdnů snad budu úplně v pořádku," řekl Právu Ujfaluši.

Co se mu vlastně přihodilo? Hráč, bez kterého si reprezentační trenér Brückner nedokáže představit základní sestavu, měl velikánskou smůlu. "Šel jsem do hlavičkového souboje o po dopadu se do mě nechtěně opřel spoluhráč. Byla to pěkná rána. Že by se bolest nedala vydržet, to zase ne, ale bylo jasné, že jde o průšvih. Mohlo to ovšem dopadnout i hůř."

Ujfalušimu se přihodilo druhé velké zranění v kariéře, v osmnácti byl na operaci křížového vazu v pravém koleni. "Když už mě potkalo zranění, můžu být alespoň rád, že přišlo vlastně v ten nejvhodnější čas. Stát se to třeba před mistrovstvím Evropy...," děsil se obránce a tajně si přál, aby se na trávníku opět objevil hned při jarním startu bundesligy. Koleno mu spraví klubový lékař, jenž v minulosti operoval i Milana Fukala.

Reklama

Související témata: