Hlavní obsah

Kincl a Šumulikoski se upsali Petrohradu

Počet fotbalistů z české ligy oblékajících dresu ruského Zenitu Petrohrad bude opět širší. S vedením klubu ruského vicemistra podepsali v úterý večer kontrakty Marek Kincl a Makedonec Veliče Šumulikoski.

Článek

Kincl, který minulé úterý zakončil své působení v dresu Sparty zlatým gólem do sítě římského Lazia, který přinesl Pražanům postup do osmifinále Ligy mistrů, se klubu upsal na tři roky. Šumulikoski ze Synotu by měl strávit u Finského zálivu pod vedením českého kouče Vlastimila Petržely ještě o rok déle.

Přestup obou fotbalistů zprostředkoval hráčský agent Pavel Zíka. "Smlouvu jsem sice podepsal, ale raději to nechci zakřiknout, protože ráno jdu na zdravotní prohlídku," oznámil agentuře ČTK Kincl, který stihl v české nejvyšší soutěži 187 startů, v nichž vstřelil 55 branek. V reprezentaci odehrál dvě utkání bez přesné trefy.

Makedonec Šumulikoski přišel do Synotu před dvěma lety a odehrál v tuzemsku 55 ligových zápasů, v nichž se dvakrát zapsal mezi střelce. V makedonské reprezentaci sehrál už patnáct utkání.

Fotbalisté rozšíří už tak početnou legii z domácí soutěže v metropoli na Něvě. Vedle Petržely působí na lavičce klubu jako asistent Vladimír Borovička. Dres Zenitu pak oblékají Lukáš Hartig, Pavel Mareš, Martin Horák a Radek Šírl, branku ruského celku hájí Slovák Kamil Čontofalský, který však možná zamíří zpět do české ligy.

Reklama

Související témata: