Hlavní obsah

Nejlepší fotbalistka světa si vyzkouší Serii A

PERUGIA

Šéf italského fotbalového klubu z Perugie Luciano Gaucci se jen tak nevzdává. Po nevydařených námluvách se švédskou fotbalistkou Hannou Ljungbergovou se obrátil jinam a zřejmě uspěl. V lednu by mohla podepsat kontrakt jiná hvězda ženského fotbalu - Němka Birgit Prinzová. Sen o startu ženy v Serii A se tak 'bláznivému' Gauccimu nejspíše vyplní.

Foto: NC-Soccer.com

BIRGIT PRINZOVÁ. Narozena: 25. října 1977. Post: útočník. Současný klub: FFC Frankfurt. Reprezentační starty/góly: 110/61. Mistryně světa z roku 2003.

Článek

"Myslím si, že se to povede. Že se k nám brzy připojí," radoval se v magazínu Football Italia prezident Perugie. "Hovořil jsem s jejím manažerem a jsou přestupu nakloněni," dodal.

Původně oslovená Ljungbergová přestup odmítla. Netroufala si totiž na zápasy s muži. A tak se Gaucci, který do Perugie přivedl mj. i syna libyjského vůdce Saída Kaddáfího, zaměřil na Prinzovou. Ta byla včera v anketě FIFA vyhlášena nejlepší hráčkou světa. "To ocenění je potvrzením toho, že jsme vybrali správně," je si Gaucci jist.

Šestadvacetiletá fotbalistka má zatím smlouvu v německém Frankfurtu. Tamní šéf Sigi Dietrich nemá ze zamýšleného přesunu radost. "Pokud chce vážně hrát fotbal, myslím, že by bylo rozumnější zůstat mezi ženami," poznamenal Dietrich. "Ale vím, že se v mužském fotbale točí více peněz. Takže bych pochopil, kdyby to udělala. Koneckonců, stejně záleží jen a jen na ní."

Reklama

Související témata: