Hlavní obsah

Rosický to schytal od kouče Sammera

Fotbalistům Borussie Dortmund nevychází podzim zcela podle představ a kouči Matthiasu Sammerovi začínají pracovat nervy. Po víkendové prohře na hřišti Mönchengladbachu se do svých svěřenců otevřeně pustil a jedním z hlavních terčů trenérova hněvu byl záložník Tomáš Rosický.

Foto: ČTK

Fotbalisté Borussie Dortmund zatím na podzim mnoho důvodů k radosti nemají. Na snímku Tomáš Rosický (vlevo) a Otto Addo.

Článek

"Musí konečně začít dával góly z vyložených šancí," citoval Sammera nejčtenější německý deník Bild v úterním vydání. Kouč se prý obořil na Rosického přímo po duelu s Mönchengladbachem po němž vestfálský klub klesl na šesté místo v tabulce.

Rosický, který přišel do Dortmundu před třemi roky, to měl dosud u Sammera dobré, chyby českého reprezentanta trenér omlouval jeho mládím a herní nevyzrálostí.

Borussii sužuje finanční krize

Trenérově zlobě neunikl ani Sebastian Kehl a Jan Koller, kteří podle Sammera odváděli špatnou defenzivní práci. To i přesto, že Koller dal jediný gól hostujícího týmu.

"Mužstva, která v posledních minutách inkasují tolik branek jako my, hrají o sestup," zlobil se Sammer. Bild dodal, že trenér je v Dortmundu pod tlakem jako dosud nikdy.

Německá média poukazují i na to, že kdysi ambiciózní Dortmund má velké finanční problémy. Týdeník Focus dokonce tvrdí, že se v Borussii uvažuje o prodeji některých hráčů.

Reklama

Související témata: