Hlavní obsah

Chelsea vypadla v Ligovém poháru s Aston Villou

V anglické lize fotbalisté Aston Villy balancují na hranici sestupového pásma, v Ligovém poháru si však zklamání vynahradili. Dokázali totiž ve středu porazit slavnou Chelsea 2:1 a přes londýnského favorita postoupili do semifinále.

Foto: REUTERS

Fotbalisté Chelsea vypadli ve čtvrtfinále anglického Ligového poháru s Aston Villou.

Článek

Chelsea v sobotu prohrála v lize s Boltonem a přišla o vedení v tabulce. Další ránu přemožiteli Sparty v Lize mistrů zasadil kolumbijský útočník Juan Pablo Angel, který první gól ve Villa Parku vstřelil sám a druhý připravil Gavinu McCannovi.

V lednovém semifinále se hráči Aston Villy mohou těšit na Bolton, londýnský Arsenal čeká Middlesbrough. Ligový pohár vyvrcholí 29. února v Cardiffu.

Belardi pohřbil naděje Regginy

Hloupý gól brankáře Emanuela Belardiho pohřbil ve středu naděje Regginy v Italském poháru a poslal do čtvrtfinále fotbalisty Interu Milán. V nastaveném čase argentinský útočník Julio Cruz zoufale z dálky vystřelil, míč orazítkoval tyč, trefil Belardovu hlavu a odrazil se do sítě. Interu remíza 1:1 stačila k postupu, neboť první zápas vyhrál 2:1.

Do čtvrtfinále s Interem zatím postoupily také Lazio, AS Řím, Parma a Perugia. Soupeř Sparty v osmifinále Ligy mistrů AC Milán nastoupí dnes proti Sampdorii Janov, první zápas vyhráli Milánští 1:0.

Mallorca vítězství ve Španělském poháru neobhájí

Ve druhém kole skončila snaha fotbalistů Mallorky o obhajobu zisku Španělského poháru. Desátý celek nejvyšší soutěže nestačil na druholigové Levante a po prohře 0:2 se se soutěží rozloučil.

Na soupeři z nižší ligy ztroskotal ve středu také Santander, po penaltách se radovali z postupu hráči Eibaru. Žádné překvapení naopak nedopustila Barcelona, která je v osmifinále po výhře 4:0 nad Murcií. Dva góly vstřelil nizozemský záložník Marc Overmars.

Ajax skončil po Lize mistrů i v domácím poháru

Fotbalisté Ajaxu Amsterdam si v krátké době prožili další zklamání. Osm dní po vyřazení z Ligy mistrů skončili také v Nizozemském poháru, když ve středečním čtvrtém kole podlehli Bredě 0:1. Po zimní přestávce jim tak zbývá jediné: soustředit se na udržení vedení v tabulce a zisk ligového titulu.

Spolu s Bredou postoupily do únorového čtvrtfinále domácího poháru obhájce Utrecht, Enschede, Feyenoord a Sparta Rotterdam, Nijmegen, PSV Eindhoven a druholigové Almelo.

Reklama

Související témata: