Hlavní obsah

Fotbalisté z Francie mohou na kvalifikaci i do zemí mimo EHP

Francouzské ministerstvo sportu umožnilo zahraničním fotbalistům z první a druhé ligy zúčastnit se kvalifikačních zápasů o mistrovství světa v zemích mimo Evropský hospodářský prostor (EHP). Hráči nebudou muset po návratu z reprezentační akce do týdenní karantény.

Foto: @ facebook Glasgow Rangers

Ilustrační foto.

Článek

Ministerstvo dnes potvrdilo, že se hráči sedmidenní karanténě vyhnou, pokud budou dodržovat přísná hygienická pravidla. Patří mezi ně uzavřená "bublina" v rámci klubu a každodenní PCR testy. "Budou moci hrát a trénovat bez sedmidenního čekání," uvedlo ministerstvo.

Před dvěma dny zástupci první a druhé ligy uvedli, že pustí hráče pouze k zápasům hraným v zemích EHP, do něhož patří vedle 27 států Evropské unie také Island, Norsko a Lichtenštejnsko. Na konci měsíce se budou hrát kvalifikační duely o postup na mistrovství světa vedle Evropy také v Severní a Střední Americe a Karibiku.

Světová federace FIFA kvůli pandemii uvolnila pravidlo o povinnosti klubů poskytovat hráče pro potřeby reprezentace. I z toho důvodu nebude mít česká reprezentace ve dvou zápasech ze tří k dispozici čtveřici krajánků z bundesligy. Jiří Pavlenka, Pavel Kadeřábek, Vladimír Darida a Patrik Schick nastoupí jen v polském Lublinu proti Estonsku, proti Belgii a ve Walesu budou chybět, protože by museli po návratu do Německa do karantény.

Reklama