Hlavní obsah

Milánský Inter dalším ve frontě na brankáře Čecha

MILÁN

Oporou fotbalistů milánského Interu je brankář Francesco Toldo. Vedení klubu však již nyní přemýšlí, kdo ho nahradí. Žhavým kandidátem na místo ve svatyni modročerných má být podle italského tisku 21letý reprezentant Petr Čech. Na toho se však ve fotbalovém světě stojí fronta - usilují o něj i Real Madrid, Barcelona, Arsenal Londýn či Lazio Řím.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Petr Čech

Článek

Toldův kontrakt na San Siru končí v roce 2005 a není jasné, zda klub bude stát o prodloužení smlouvy. Přece jen by rád vyměnil dvaatřicetiletou hvězdu za nový příslib. A tím bezesporu Čech je, poznamenává magazín Football Italia.

Cena gólmana, který momentálně ukazuje své umění v dresu francouzského Rennes, se pohybuje okolo 160 miliónů korun. Háčkem je to, že brankář má ve Francii smlouvu ještě na další tři roky.

Není také ale zcela jisté, zda by přestup do Interu byl pro Čecha tím pravým ořechovým. Klubem sice v poslední době prošla řada hvězd, ovšem nedosáhl žádného převratného úspěchu. Poslední ze svých třinácti ligových titulů získal už před drahnou dobou - v roce 1989. V Evropě naposledy uspěli hráči v modročerných dresech před pěti lety, když získali Pohár UEFA.

Reklama