Hlavní obsah

Zbončák a Hašek posílí Dynamo Moskva

Fotbalové kluby Sparta Praha a Sturm Graz se v sobotu podle informací ČTK dohodly s ruským klubem Dynamo Moskva na uvolnění svých hráčů Martina Zbončáka a Martina Haška. Podle agenta obou hráčů Pavla Zíky by mělo k podpisu smluv dojít v nejbližší době.

Foto: Sport.cz s použitím PRÁVO/Václav Jirsa

Martin Zbončák (vlevo) a Martin Hašek

Článek

Podle Zíky budou hráči ještě jednat s ruským klubem o detailní podobě hráčských smluv. Zbončák, který se během svého dvanáctiměsíčního působení ve Spartě po příchodu z Liberce nestal očekávanou oporou, dal již dříve najevo, že by byl úspěšnou dohodou potěšen. Duel proti Laziu Řím se tak pro něj stal patrně posledním utkáním v rudém dresu. Osmadvacetiletý fotbalista odehrál v české lize 164 utkání a vstřelil 10 branek.

Uzavřením dohody je potěšen i Martin Hašek, který v lednu přestoupil z Austrie Vídeň do Sturmu Graz (česky Štýrský Hradec). Dynamo Moskva totiž vede český kouč Jaroslav Hřebík. Osoba tohoto trenéra byla pro Haška důležitá i při zvažovaném přestupu do Baníku. Zda-li převezme vedení ve vedoucím klubu české ligy, zvažoval Hřebík v červnu. Oba mají navíc vzájemné zkušenosti z působení ve Spartě, které si oba pochvalovali.

Hřebík se trenérem Dynama stal v listopadu. Jeho hlavním úkolem je dostal klub do pohárové Evropy, "To znamená skončit v lize nejhůř do třetího místa," řekl Hřebík v jednom z rozhovorů pro Právo. [celý rozhovor] Dynamo je nyní na šestém místě s 46 body.

Reklama