Hlavní obsah

Parmě zatkli majitele, klub chystá výprodej fotbalistů

PARMA

Fotbalovému klubu AC Parma hrozí velké problémy. Šestý celek italské ligy má dluhy ve výši 50 mil. eur a kvůli potížím potravinářského koncernu Parmalat, jenž je vinou ztrát dosahujících několika miliard eur před krachem, mu chybí prostředky. V sobotu byl zatčen majitel klubu i zadlužené firmy Calisto Tanzi a do čela AC se postavil jeho syn Stefano.

Článek

Představitelé dvojnásobného vítěze Poháru UEFA doufají, že klub pomohou zachránit noví investoři. Přesto se nevyhnou výprodeji hráčů a už nyní vedou jednání na několika frontách.

Podle listu Gazzetta dello Sport už je téměř uzavřen přestup brankáře Sebastiana Freye do Chelsea, kam by měl po sezoně odejít za 15 miliónů eur. O útočníka italské jednadvacítky Alberta Gilardina usilují AC Milán a Juventus Turín a nabízejí 18 miliónů eur. Dalších dvanáct miliónů má klubu přinést prodej záložníka Marka Marchionniho.

Hlavní hvězdou Parmy je Brazilec Adriano, jehož cena je odhadována na 30 miliónů eur, které by klubové pokladně přišly velmi vhod. Ovšem přestupová práva na hráče, jenž dal v tomto ligovém ročníku sedm branek v osmi zápasech, vlastní Inter Milán.

Reklama

Související témata: