Hlavní obsah

Chvílemi by chtěl Šimák zase hrát

PRAHA

Před čtvrt rokem opustil náhle fotbalista Jan Šimák kvůli psychickým potížím bundesligový Hannover. A ani po třech měsících stále nemá v hlavě jasno, zda se ke špičkovému fotbalu vrátit či nikoliv.

Foto: Václav Jirsa

Jan Šimák

Článek

"Jsou chvíle, kdy bych chtěl zase hrát. A pak jsou momenty, kdy mám pocit, že by byla chyba se vrátit," uvedl Šimák, jenž se od svého útěku z Hannoveru vyhýbá novinářům, v rozhovoru pro německý magazín Kicker.

Po šestém kole bundesligy odjel do Čech a vedení klubu později oznámilo, že hráč trpí únavovým syndromem a bude se léčit. Pětadvacetiletý záložník tvrdí, že se nyní cítí lépe. "Když to srovnám s tím, jaké to bylo na začátku, je mi mnohem líp," uvedl.

Nejen fotbal

Co bude dělat pětadvacetiletý záložník dál, netuší. "Můj život není jenom fotbal. I další věci jsou pro mě důležité, jako například mí přátelé. Všechno se netočí pouze kolem fotbalu," prohlásil Šimák. Podle deníku Sport si v Čechách užívá života a s kamarády královsky utrácí fotbalem vydělané peníze.

V rozhovoru pro Kicker však Šimák tvrdí, že se v uplynulých týdnech udržoval ve formě. "Běhal jsem a chodil do posilovny. Zahrál jsem si i fotbal, ale jen s přáteli v hale. Pro zábavu," ujistil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články