Hlavní obsah

Zadluženou Parmu začínají opouštět hráči

PARMA

Fotbalovou Parmu tíží obrovské dluhy, které dosahují 77 miliónů eur (asi 2,4 miliardy korun). Očekává se proto mohutný výprodej hráčů, jenž ulehčí klubovému rozpočtu. Prvním mužem, který opouští potápějící se tým, je japonský záložník Hidetoši Nakata. Ten přestoupil do konkurenční Boloně. Další hráči jej budou pravděpodobně brzy následovat.

Foto: Internet

Hidetoši Nakata (uprostřed) v akci.

Článek

Nakatu podle italských médií z Parmy nevyhnaly jen dluhy, ale i napjaté vztahy s trenérem Cesarem Prandellim. Vzájemné kontroverze se týkaly Nakatova herního nasazení. "Poslední sezóna mě absolutně neuspokojila. Nemohl jsem hrát, jak jsem chtěl," vysvětlil japonský fotbalový idol.

V Boloni se může těšit na Carla Mazzoneho, který jej vedl při jeho debutu v Serii A v Perugii před šesti lety. "Byl dva roky mým trenérem. Rozumí mi jako hráči i člověku. Slepě mu důvěřuji," vyznal se Nakata, který hrál v Parmě od roku 2001. V Itálii nastupoval také za AS Řím.

Na spadnutí jsou v Parmě i přestupy Brazilce Adriana do Interu Milán a brankáře Sebastiana Freye do FC Chelsea. O Freye je také zájem v Bayernu Mnichov. O Daniela Bonera se zase zajímá turínský Juventus, Marco Marchionni je zase v hledáčku AC Milán.

Kliknutím se dostanete na podrobné statistiky evropských lig i nejvyšší domácí soutěže.

Reklama

Související témata: