Hlavní obsah

Chelsea pokukuje po brankáři Čechovi

PRAHA/LONDÝN

Gólman Petr Čech bude možná hlavní postavou největšího zimního přestupu. O strážce svatyně francouzského Rennes má prý eminentní zájem londýnská Chelsea. Kluby o celé věci zatím mlčí, ale Čechův manažer Pavel Zíka už v pátek jednal v Londýně.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Petr Čech

Článek

O tom, že se Chelsea chystá přivést talentovaného gólmana, spekulovala v minulém týdnu britská média. Současným brankářům Chelsea se příliš nedaří, a i proto se zřejmě kouč Claudio Ranieri nechal v minulých dnech slyšet, že by rád v zimě přivedl vedle obránce do klubu také kvalitního brankáře. Žádné jméno však nevyřkl.

Ani Zíka sice neprozradil, že Čecha hodlá získat právě Chelsea, ale jeho vyjádření mnohé naznačují. "Skutečně jsem v pátek absolvoval v Londýně jednání o nabídce pro Petra Čecha do velmi významného evropského klubu, ale vzhledem k mnoha okolnostem chystané transakce nemohu zatím prozradit jeho jméno," uvedl Zíka pro ČTK.

Jen Chelsea Čecha zaplatí

Jediným možným konkurentem v boji o mistra Evropy do 21 let by mohl být Arsenal, ale ten údajně k Němci Lehmannovi shání pouze druhého gólmana což přiznal i kouč Wenger. Navíc 'Kanonýři' zdaleka nedisponují takovými finančními prostředky, aby si mohli v současnosti Čecha dovolit.

Francouzi prý nehodlají svou největší hvězdu uvolnit za méně než 10 miliónů eur (téměř 320 miliónů korun), a to by mohlo hrát do zdánlivě bezedné kapsy ruského miliardáře Romana Abramoviče. Pokud by se skutečně rozhodla francouzskému klubu odhadovanou sumu vyplatit, udělala by z bývalého gólmana Sparty Praha a Chmelu Blšany po Italu Gianluigimu Buffonovi druhého nejdražšího brankáře fotbalové historie.

Reklama

Související témata: