Hlavní obsah

Rennes nepustí Čecha do Chelsea

PRAHA

Činovníci francouzského klubu Stade Rennes v úterý konečně potvrdili, že mají na stole oficiální nabídku Chelsea Londýn o služby brankáře Petra Čecha. Po jednání vedení klubu ale vydalo komuniké, v němž prohlašuje, že český gólman zůstan ve Francii do konce sezóny.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Petr Čech

Článek

Ještě v pondělí z tábora francouzského klubu zaznívaly hlasy o tom, že žádná oficiální nabídka z Londýna do Rennes nedorazila. "Naše kluby se vzájemně písemně ani ústně nekontaktovaly," tvrdil včera ředitel klubu Pierre Dréossi.

Vše ale bylo jinak, což se potvrdilo dnes. "Tu nabídku mám v ruce, nechali jsme si jí z Londýna poslat do Prahy. Je to oficiální nabídka podepsaná šéfem exekutivy Paulem Smithem. Z Rennes nám říkali, že to ztratila sekretářka, ale připadalo mi to jako výmluva," řekl Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která Čecha zastupuje.

Francouzský klub nicméně nabídku londýnského celku ruského miliardáře Romana Abramoviče odmítl. "Stade Rennes odmítl nabídku na přestup a dnes oficiálně informoval klub Chelsea, že Petr Čech zůstane v Rennes až do konce sezóny," uvádí se v komuniké.

Pro Rennes momentálně není prodej špičkového gólmana existenční záležitostí. "Od prvního července jeho odchod podepíšeme klidně hned,"  zopakovali nejvyšší představitelé Rennes. "Jsme si plně vědomi, co nám přináší a co už nám přinesl," uzavřel Dréossi na adresu Čecha, který má v klubu smlouvu až do konce ročníku 2005/06.

Reklama

Související témata: