Hlavní obsah

Další v hledáčku Chelsea: Owen a Capello

Funkcionáři fotbalové Chelsea Londýn se asi nikdy nenudí. Snad každý týden z jejich tábora zní zprávy o tom, koho si chce klub v nejbližší době pořídit a komu už poslal nabídku na výši platu. Dalšími jmény na listině případných posil jsou hvězdný útočník Michael Owen a trenér Fabio Capello. V neděli rovněž proběhnou další jednání o příchodu Petra Čecha.

Foto: Archiv

Michael Owen se objevil v hledáčku bohaté Chelsea

Článek

Až dosud Chelsea upřednostňovala na případném postu trenéra týmu kouče anglického národního týmu Svena Görana Erikssona, s nímž už také vedla neformální jednání. Zřejmě ale chce mít vždy někoho v záloze, protože nyní oslovila renomovaného italského trenéra Fabia Capella.

Nejlepší plat světa pro Capella

Capello podle italského listu Gazzetta dello Sport už od majitele klubu, miliardáře Romana Abramoviče, obdržel konkrétní nabídku. Abramovič prý současnému kouči AS Řím nabídl místo na lavičce anglického klubu od nové sezóny a za podepsání tříleté smlouvy je ochoten mu ročně vyplácet šest milionů eur (skoro 200 miliónů korun).

Pokud by sedmapadesátiletý Capello opravdu v létě na lavičce Chelsea vystřídal svého krajana Claudia Ranieriho, stal by se nejlépe placeným trenérem na světě. Už teď se jeho roční plat odhaduje na čtyři milióny eur.

Zájem o Owena, s Čechem se ještě bude jednat

Chelsea ale chce pokračovat především v posilování hráčského kádru a nedrží se přitom nijak při zemi. Poté, co Arsenal odmítl pustit ze svých řad Thierry Henryho, poohlédla se po jiném věhlasném kanonýrovi. Podle News of the World se klub chystá nabídnout Liverpoolu 25 miliónů liber za kanonýra Michaela Owena.

Dnes mají pokračovat jednání Chelsea s českým brankářem Petrem Čechem. Dosavadní rozhovory anglického klubu s Čechovým zaměstnavatelem Stade Rennes zatím uvízla na mrtvém bodě. Chelsea chce Čecha hned, Rennes jej chce pustit až v létě.

Reklama

Související témata: