Hlavní obsah

Nejrozumnější Abramovičův nákup? Hodinky za pár liber

Ve fotbalové Chelsea, kterou v létě koupil, již utopil ruský miliardář 261 miliónů liber (více než 11,5 miliardy korun), ovšem jeho zřejmě nejlepší investicí byla koupě hodinek za 99 liber, tedy necelých pět tisíc korun. Ty totiž kromě času ukazují i tepovou frekvenci, což by při současných výsledcích mužstva mohlo Abramovičovi zachránit život...

Foto: Archiv

Roman Abramovič s rodinou na jednom z utkání své Chelsea.

Článek

Chelsea nedávno utrpěla šokující porážky s Boltonem či Aston Villou. Výsledky ani zdaleka nejsou uspokojující a podobný měřič tepu by si nejspíš měli pořídit všichni fanoušci londýnského klubu.

Ti ostatně Abramovičovu koupi jen a jen schvalují. "Při aktuální formě není divu, že si takovou věc pořídil," svěřil britskému listu The Sun jeden z příznivců a dodal: "Je to stresující i pro nás. Co teprve pro člověka, který do týmu napumpoval spoustu miliónů..."

Souhvězdí příliš nezáří

Abramovič koupil klub za 60 miliónů liber loni v létě a očistil jej od devadesátimiliónových dluhů. Nato přivedl do klubu řadu nových tváří v hodnotě 111 miliónů liber. Nové souhvězdí se mělo okamžitě etablovat na evropské i anglické fotbalové obloze, jenže nedaří se to zcela beze zbytku.

Zatímco v Lize mistrů Chelsea hladce proklouzla do osmifinále, v domácí soutěži je to mnohem horší. Na ostrovech prohrála Chelsea čtyři ze sedmi posledních ligových utkání. Doma prohrála 1:2 s Boltonem, z Charltonu si zase odvezla výprask 2:4 a v Ligovém poháru nestačila na Aston Villu (1:2). A tak přišla na řadu zmíněná pomůcka.

Poprvé se Abramovič s novými hodinkami podle Sunu ukázal během zápasu Anglického poháru s druholigovým Watfordem. A hned je pořádně prověřil, Chelsea překvapivě jen remizovala 2:2. Ve středeční odvetě se už nemusel na zápěstí dívat moc často. Jeho miláčci rozdrtili outsidera 4:0.

Reklama

Související témata: