Hlavní obsah

Juventus chce další český klenot: Rosického

TURÍN

Trn z paty by mohl zadlužené Borussii Dortmund vytrhnout prodej fotbalového dirigenta Tomáše Rosického. O 23letého hráče se vážně zajímá Juventus Turín, v němž již září jiný Čech Pavel Nedvěd. Klub potvrdil jen kontakt s italským mistrem. "Máme několik hráčů, o které se v Turíně zajímají," řekl neurčitě manažer vestfálských 'vos' Michael Meier.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Tomáš Rosický

Článek

Je téměř jisté, že Dortmundu pustí jiné kluby v létě žilou. Německý klub se totiž od vyřazení z Ligy mistrů potýká s finanční krizí a nedávno údajně požádal o půjčku ve výši 100 miliónů eur (asi 3 miliardy korun). A Rosického prodej by do děravé pokladny přinesl tučnou záplatu...

:. ANKETA
Prospěl by Tomáši Rosickému přestup do turínského Juventusu? Hlasujte na konci článku.

Rosický přestoupil do Dortmundu v lednu 2001 ze Sparty. Na Letné inkasovali zhruba 440 miliónů, což z hráče udělalo nejdražší bundesligový nákup v historii. V souvislosti s Rosickým se mluví i o zájmu dalších velkoklubů nejen z Itálie. Na Rosického se informovala španělská Barcelona nebo anglický Liverpool.

Magazín Football Italia, který zájem Juventusu o Rosického zveřejnil, upozorňuje, že se turínský klub pokusí získat také jiného českého středopolaře Marka Jankulovského. Hvězdu reprezentace i italského Udinese zástupci 'Staré dámy' pozorně sledují již nějaký čas. Šestadvacetiletého odchovance ostravského Baníku by turínští fanoušci mohli vidět v černobílém dresu po mistrovství Evropy.

Reklama

Související témata: