Hlavní obsah

Chelsea ztroskotala, Čech zůstane v Rennes

PRAHA/LONDÝN

Zůstane brankář Petr Čech ve francouzském Rennes? Ačkoliv deník Guardian ve čtvrtek informoval, že jednání zástupců Chelsea o angažmá českého reprezentanta spějí ke zdárnému konci, objevila se v dalších britských médiích informace, že snaha londýnského klubu definitivně ztroskotala a klub hodlá angažovat gólmana Robinsona z Leedsu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Petr Čech

Článek

Chelsea oficiálně nabídla Čechovi angažmá před třinácti dny s tím, aby okamžitě vyměnil dres. V Rennes však trvali na tom, že Čecha uvolní až v létě po skončení sezóny.

Zástupci francouzského klubu sice souhlasili s přestupovou sumou, která se podle anglických médií vyšplhala až na 9,3 miliónu eur (asi 300 miliónů korun), ale k dohodě to nevedlo. Nicméně obě strany jednaly dál i přes krach schůzky v Paříži minulý týden.

Ve čtvrtek večer podle všeho vedení anglického celku definitivně došla trpělivost, jednání ukončila a rozhodla se vyřešit problém s brankářem angažováním Robinsona. Čech tak zůstane nejméně do červnového mistrovství Evropy ve Francii.

Guardian: Přestup je na spadnutí

Chaotickou situaci přiživil ve svém čtvrtečním vydání britský deník Guardian. Podle něj se zástupci anglického celku domluvili s druhou stranou na přestupu reprezentačního brankáře a smlouva měla být podepsána na začátku příštího týdne.

Podle informací Guardianu Rennes sehnalo nového brankáře a na miliónový transfer kývlo, deník však nezveřejnil žádné jméno.

Během uplynulého týdne se v souvislosti s francouzským klubem skloňovalo jméno ostravského Jana Laštůvky, který stejně jako Čech patří pod křídla manažera Pavla Zíky.

V britském listu také nebylo uvedeno, zda Francouzi využili Abramovičovy nabídky, že jim Čechova nástupce koupí.

Reklama

Související témata: