Hlavní obsah

Viktor: Čech jistotu jedničky v Chelsea mít nebude

Ivo ViktorSport.cz

Legendární brankář Ivo Viktor prostřednictvím tisku pečlivě sledoval přestupové hemžení kolem Petra Čecha. Dlouho to vypadalo, že námluvy s Chelsea krachnou. Nakonec Čech za kanál odejde, ovšem až v létě. "Ale bude to mít těžké. Takové kluby nestavějí jen na jednom hráči," poznamenal Viktor v komentáři pro Sport.cz.

Foto: PRÁVO/Libor Hloušek

Ivo Viktor

Článek

"Sám jsem byl kdysi v podobné situaci, kdy mne chtěly přetáhnout slovutné kluby. Například Anderlecht Brusel. Jenže tehdy to zkrátka nebylo možné, komunisti mě nepustili a já nebyl ten typ, který by se odhodlal k emigraci a jen tak opustil všechny příbuzné.

Tak jsem holt musel sklopit hlavu a chytat dál za Duklu. Doslova za pár šlupek. Dodnes mne to samozřejmě velmi mrzí. Byly to jedinečné šance kariéry.

Čech mohl ještě počkat. V Anglii to každopádně nebude mít lehké. Chelsea patří ke třem nejlepším klubům v Anglii a jako taková potřebuje více než jednoho kvalitního gólmana. Proto i přes sliby klubu nevěřím, že by Čech měl jisté místo jedničky. To nemáte jisté nikdy.

Je dobře, že odchází až v létě. Mohlo to nakonec dopadnout tak, že by přestoupil a pak by jen vysedával na lavičce a do brány se dostal jen párkrát za sezónu. Což by byla pro reprezentaci velká škoda. Zvláště v období, kdy nás čeká mistrovství Evropy. Už teď je pro národní tým velkou oporou a jeho výkony určitě ještě porostou. Všechno má ještě před sebou."

Reklama