Hlavní obsah

Čech naléhal na Rennes, aby ho klub pustil

LONDÝN

Ačkoli podle nepotvrzených zpráv přestup českého fotbalového brankáře Petra Čecha do Chelsea zkrachoval, podle britského tisku ještě není záležitost uzavřena. Deník The Times nadále očekává, že se Londýňané s francouzským Rennes brzy dohodnou. Samotný hráč řekl ve čtvrtek v rozhovoru pro televizní stanici Sky, že osobně naléhal na svého současného zaměstnavatele, aby ho do Anglie pustil.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Petr Čech

Článek

"Mluvil jsem o tom s (generálním ředitelem Rennes) Pierrem Dreossim. On mi vysvětlil svůj postoj, proč mne chtějí mít do konce sezony. Pak jsem mu já vysvětlil svůj názor. Rennes musí pochopit, že Chelsea je pro mě velká výzva. Chelsea chce nového brankáře teď a nebude čekat do června," prohlásil gólman pro Sky.

Čech: Rozhodnout musí funkcionáři

Podle neoficiálních zpráv jednání ve čtvrtek večer ztroskotala a Chelsea se začala zajímat o Paula Robinsona z Leedsu. O tom, že Leeds, který je ve velkých finančních potížích, Robinsona nabízí vpodstatě kterémukoli zájemci, se hodně píše. Klubové zdroje ovšem jednání s Chelsea zatím nepotvrdily.

Také podle francouzského listu L'Équipe je Čech stále rozhodnut přestoupit do Chelsea. "Můj názor se nezměnil. Ale jsem profesionál, hraji za Rennes a i vzhledem ke svým spoluhráčům musím hrát co nejlíp. Nevím, jak daleko je jednání klubových činitelů, ti musejí rozhodnout. Já čekám," citoval Čecha list.

Rennes má seznam případných náhradníků

Manažer Rennes Pierre Dréossi podle deníku ve čtvrtek tvrdil, že Chelsea se tento týden oficiálně neozvalo. Jinak prý ale zástupci anglického klubu telefonují denně a žádají oficiální schůzku.

Rennes údajně pro každý případ sestavilo seznam brankářů, o které by mělo zájem. Jsou jimi Sylva (Monako), Vercoutre (Lyon), Runje (Marseille), Penneteau (Bastia) a Isaksson (Djurgaarden).

Reklama

Související témata: