Hlavní obsah

Abramovič chce dát za Rosického až 30 miliónů eur

BERLÍN

Pětadvacet miliónů eur (zhruba osm set miliónů korun) hodlá podle německého deníku Bild vyplatit majitel londýnské Chelsea Roman Abramovič za českého záložníka dortmundské Borussie Tomáše Rosického. A podle německé agentura SID je ruský miliardář ochoten vyplatit ještě o pět miliónů více.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Tomáš Rosický

Článek

Pokud by majitel anglického klubu skutečně za reprezentačního záložníka vyplatil 30 miliónů eur, přiblížil by se Rosický skutečné fotbalové elitě. Pro srovnání: za Davida Beckhama zaplatil Real Madrid 35 miliónů eur a stejnou částku požaduje za případný odchod Luise Figa .

Rozmary ruského magnáta však sahají ještě dál. Při neúspěšném letním honu na špílmachra konkurenčního Arsenalu Thierryho Henryho neváhal přijít s nabídkou 45 miliónů liber (zhruba 2 miliardy korun).

Jednání prý na obzoru

Ještě tento týden by se údajně měla odehrát první jednání o případném přestupu Rosického do anglického klubu. Šéf Borussie Gerd Niebaum však spekulace o ceně odmítl komentovat.

"Žádnou nabídku ještě nemáme," řekl listu. Rosický sám jen podotkl, že dohodnout se musí kluby. Již dříve dal najevo, že nabídka od klubu, jakým je Chelsea, se neodmítá.

Údajně nabízená částka by Dortmundu, který se loni překvapivě nedostal do lukrativní Ligy mistrů a nedávno musel klub požádat o úvěr ve výši sto miliónů eur, přišla vhod. Rosický přestoupil do Borussie ze Sparty před třemi lety za částku, která se vyšplhala na více než půl miliardy korun.

Reklama

Související témata: